Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Community op de campus

Community

De UvA heeft vier campussen op verschillende locaties in de stad. Op deze campussen zijn allerlei partijen actief die bijdragen aan het onderwijs, onderzoek en valorisatie van de universiteit. Denk daarbij aan medewerkers, studenten en kennisinstellingen. Zij vormen als het ware een community die regelmatig bijeenkomsten en events over maatschappelijke thema’s organiseert. Ook zijn er andere belangrijke spelers die bij deze community horen, waaronder de gemeente, ondernemers, bewoners en omwonenden.

Foto: Wouter van der Wolk

Inspireren, kennis uitwisselen en samenwerken

Onze universiteit heeft de ambitie te communities te creëren waar al deze partijen elkaar fysiek kunnen ontmoeten. Dit om elkaar te inspireren, ideeën te ontwikkelen, kennis te uitwisselen en nieuwe samenwerkingsverbanden te smeden. Dit is uitermate goed voor het onderwijs, onderzoek én de stad.

Welke communities zijn er binnen de UvA? 

De Universiteit van Amsterdam kent verschillende Universiteitsbrede communities zoals:

UvA Pride

Het platform voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LGBT’s) die werkzaam zijn of studeren aan de Universiteit van Amsterdam

UvA Radio

Het enige echte podcast- / radiostation van de Universiteit van Amsterdam, met inhoud voor studenten, Amsterdammers en iedereen die van kwaliteitsgesprekken en geweldige muziek houdt.

UvA Green Office  

De duurzaamheidsafdeling van de Universiteit van Amsterdam. Zet zich in om de weg naar een groenere universiteit te verbinden, op te leiden en te veranderen.

Organisaties

Naast UvA eigen organisaties zijn er allerlei startups en bedrijven gevestigd op de campus die bijdragen aan het onderwijs, onderzoek en valorisatie.

Zalen

Er zijn verschillende ruimtes te huur voor activiteiten die bijdragen aan communitybuilding op de Universiteit van Amsterdam. Zie de mogelijkheden op de pagina van de campussen

Welke communities zijn er per campus?

  • Universiteitskwartier 

  • Roeterseilandcampus (nog in ontwikkeling) 

  • Amsterdam Science Park (nog in ontwikkeling) 

Meer informatie

Wil je meer informatie over deze communities? Neem dan contact op Anikka Fulop, communitymanager bij afdeling HuisvestingsOntwikkeling via e-mail, a.fulop@uva.nl. Zij helpt je graag verder.