Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Universiteitskwartier belandt in nieuwe fase

Binnen het Universiteitskwartier spelen diverse ontwikkelingen. Zo zijn de werkzaamheden voor de nieuwe Universiteitsbibliotheek in volle gang. Ook zijn sinds kort de architecten voor de Oudemanhuispoort en BG5 geselecteerd. Daarnaast wordt het Allard Pierson Museum intern verbouwd en uitgebreid. Al deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat het Universiteitskwartier in een nieuwe fase belandt. Ook voor de medewerkers en studenten van de Faculteit Geesteswetenschappen is dit steeds meer concreet en zichtbaar. Op deze pagina lees je meer over de achtergronden van de diverse projecten.

Universiteitskwartier
Locatie Universiteitskwartier

Ontwerpteams Oudemanhuispoort en BG5 in beeld

Voor zowel de Oudemanhuispoort (OMHP) als BG5 start deze maand een ontwerptraject. Voor beide gebouwen is het voornemen de architecten te selecteren. Het team onder leiding van architectenbureau Frits van Dongen is geselecteerd voor de OMHP. Het team onder leiding van architectenbureau Ector Hoogstad is geselecteerd voor BG5. Beide architecten zijn geselecteerd op basis van hun visie op de opgave en plan van aanpak. Het ontwerptraject duurt tot in de loop van 2020. Daarna start de uitvoering van de werkzaamheden. Lees verder.
 

Werkzaamheden Universiteitsbibliotheek: een update

Ook de ontwikkeling van de nieuwe Universiteitsbibliotheek (UB) staat niet stil. De uitvoerende werkzaamheden gebeuren in drie fasen. De eerste fase - het verleggen van kabels en leidingen, interne sloopwerkzaamheden en asbestsanering - is inmiddels succesvol afgerond. Half augustus startte de aannemer met de tweede fase: het realiseren van een fundering, kelderbak en nieuwe begane grondvloer. Inmiddels is er begonnen met het boren van de funderingspalen aan de buitenkant van de gevel van de Tweede Chirurgische kliniek en worden er inpandig constructieve verstevigingen aangebracht. Als deze werkzaamheden klaar zijn, start de derde fase. Daarin voeren we alle werkzaamheden aan de bovenbouw uit. Op maandag 16 september is de officiële eerste paal viering. Meer weten over de werkzaamheden? Lees verder.

Sfeerimpressie Atrium Universiteitsbibliotheek
Sfeerimpressie Atrium Universiteitsbibliotheek

Oplevering Allard Pierson in zicht

Het Allard Pierson wil de functionaliteit van het museum verbeteren. Daarom wordt het museum de komende periode intern verbouwd en uitgebreid. Inmiddels is de uitvoering en vernieuwing van de beveiligingsinstallaties in volle gang. De interne verbouwing - waarin onder meer ‘Allard Pierson Live’ is opgenomen - is naar verwachting eind september 2019 klaar. De inbreiding c.q. opbouw wordt begin 2020 opgeleverd. Op 10 juli jl. gaf Geert ten Dam, voorzitter van het College van Bestuur het officiële startschot voor de werkzaamheden aan deze inbreiding van het museum. Lees verder.  

Intensieve samenwerking UvA en Gemeente

Om het Universiteitskwartier kwalitatief goed te ontwikkelen, werkt de UvA intensief samen met de gemeente Amsterdam. De doelstelling is dit gebied op te waarderen en er een aantrekkelijk verblijfsgebied van te maken. Zo kan iedereen er prettig studeren, werken, wonen en ondernemen. Deze ambitie staat verwoord in het Strategisch Masterplan dat de gemeente in samenspraak met de UvA opstelt.

Meer informatie?

Wil je meer weten? Of heb je vragen over het Universiteitskwartier? Neem dan contact op met de afdeling Huisvestingsontwikkeling UvA, huisvestingsontwikkeling@uva.nl. Ook kun je meer informatie lezen op www.campus.uva.nl of download de App Universiteitskwartier.

  • Dowload hier de app voor Android vanuit de Google Play Store
  • Dowload hier de app voor Apple vanuit de IOS Appstore

 

Scan de QR code om de Universiteitskwartier App te downloaden!
Allard Pierson gebouw aan het water
Allard Pierson gebouw