Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Q&A tijdelijke studentenhuisvesting Oudemanhuispoort

Vanaf maart 2019 is een gedeelte van de Oudemanhuishuispoort beschikbaar voor 80 studenteneenheden. De bewoning van dit gebouw is van tijdelijke aard. Naar verwachting wordt er vanaf 2022 gestart met de verbouwing van het complex, waarna de Faculteit der Geesteswetenschappen de Oudemanhuispoort zal betrekken. Bekijk de meest gestelde vragen in de onderstaande Q&A. Staat jouw vraag er niet bij? Mail naar huisvestingsontwikkeling@uva.nl.

 • Hoeveel kamers worden verhuurd?

  Hoewel het aanvankelijk de bedoeling was om 190 kamers te realiseren, worden na overleg met bewoners en gelet op de wens van de UvA om onderwijs en bewoning gescheiden te houden, 80 kamers verhuurd.

 • Wanneer start de verhuur?

  De huur start vanaf 11 maart 2019. Naar verwachting zullen alle kamers half april 2019 bewoond zijn.

 • Wat is de bestemming van de panden na de verhuur aan studenten?

  Na de verhuur aan studenten zullen de panden gerenoveerd worden en klaargemaakt voor gebruik door de Faculteit der Geesteswetenschappen of voor UvA-brede functies. Dit jaar wordt gestart met de planvorming voor deze panden. In 2024 moeten de gerenoveerde panden als onderdeel van het Universiteitskwartier worden opgeleverd.

 • Hoe ziet Duwo toe op het gebruik van de kamers?

  Beheerders van DUWO zien toe op het gebruik van de kamers en zijn benaderbaar bij vragen of opmerkingen van omwonenden, tijdens werkdagen en kantooruren. Ook zal DUWO studentbeheerders aanstellen. Hun taak is om vraagbaak te zijn voor de studenten en hen aan te spreken wanneer afgesproken regels niet worden nageleefd.

 • Tot wie kan ik mij als buurtbewoner wenden bij vragen, opmerkingen of klachten?

  Voor vragen rondom beheer kun je je wenden tot de sociaal beheerder van DUWO via 023 543 1132 of 06 2036 5012. Ook zal er een studentbeheerder in het complex wonen die ook buiten kantooruren beschikbaar is. Direct omwonenden ontvangen ook de contactgegevens van de studentbeheerder.

  Let op: Het aanmelden voor studentenwoningen gaat via room.nl en niet via de sociaal beheerder of studentbeheerder.