Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Oudemanhuispoort

De Oudemanhuispoort is één van de meest kenmerkende gebouwen van het Universiteitskwartier en heeft een entree via de boekenmarkt ('Oudemanhuispoort') en beschikt over een unieke historische binnentuin. Het wordt op dit moment gedeeltelijk gebruikt door de Faculteit der Geesteswetenschappen en ondersteunende diensten van de UvA. De overige vertrekken zijn op dit moment ingericht als locatie voor tijdelijke studentenhuisvesting. Na deze tijdelijke invulling zal het onderwijs weer een centrale rol krijgen binnen dit gebouw en het gebouw zal daarvoor verbouwd worden. Hier loopt momenteel een ontwerptraject voor.

Deze pagina is als laatst geüpdatet op 4 november 2019. 

Ontwerpteam Oudemanhuispoort 

Het team onder leiding van architectenbureau Frits van Dongen is geselecteerd voor de Oudemanhuispoort. De architect is geselecteerd op basis van zijn visie op de opgave en zijn plan van aanpak. 

Lees meer over de visie in het volledige nieuwsbericht (link opent in venster).

Studentenhuisvesting Oudemanhuispoort

De huisvesting is tijdelijk van aard omdat het gebouw na deze tijd zal worden verbouwd om weer primair te dienen voor het onderwijs en onderzoek van de UvA. Deze ontwikkeling hangt samen met de herontwikkeling van het Universiteitskwartier op basis van het Masterplan.

OMHP
Binnentuin Oudemanhuispoort
Ingang Oudemanhuispoort vanaf Oudezijds Achterburgwal
Entree Oudemanhuispoort via Oudezijds Achterburgwal