Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Functie en faciliteiten

Om de publieksfunctie te versterken, de routing te verbeteren en de publieksfaciliteiten beter toegankelijk te maken wordt een uitbreiding aan de zijde van het Turfdraagsterpad gerealiseerd. Zo worden de gipsenzolder en de tussenverdieping met deze uitbreiding toegankelijk voor het publiek. Door de functionele verbetering van het gebouw worden publieksfaciliteiten (entreezone, toiletten, garderobe) gerealiseerd die noodzakelijk zijn om te voldoen aan de eisen van deze tijd.

Deze aanbouw binnen de bestaande rooilijnen telt vier verdiepingen. Door de verbouwing en inbreiding worden betere publieksfaciliteiten (entreezone, toiletten, garderobe) gerealiseerd die noodzakelijk zijn om te voldoen aan de eisen van deze tijd. De inbreiding maakt bovendien de gipsenzolder en de tussenverdieping voor individuele bezoekers toegankelijk.

Onderdelen vernieuwing

Het vernieuwingsproject omvat de volgende onderdelen:

  1. De zogenoemde inbreiding van het museum; bedoeld om de publieksfunctie te versterken (toegang verbeteren, ontsluiten van gebouw, publieksfaciliteiten)
  2. Aanvullende bouwkundige aanpassingen; deze zijn bedoeld om de twee panden efficiënter te gebruiken en te verbinden (o.a. een extra trap, onderwijsruimtes, Allard Pierson Live)
  3. Vernieuwing van het beveiligingssysteem; dit is noodzakelijk vanwege de hogere eisen die gesteld worden aan de veiligheid van de collectie en het gebouw.