Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN uva.nl

UvA is met het ontwerp van de Roeterseilandcampus (bouwdelen A, B, C en D) door naar de volgende ronde van de RIBA International Award 2018. Het ontwerp van de campus behoort nu met nog 20 genomineerde bouwprojecten tot de mogelijke winnaars. In november wordt bekend gemaakt welk gebouw de RIBA International Award 2018 in ontvangst mag nemen.

De winnaar van de RIBA International Award wordt gekozen uit wereldwijde inzendingen van architectenbureaus. Dit jaar nemen 62 bureaus uit 29 landen deel aan deze prestigieuze competitie. De RIBA wordt georganiseerd door de Engelse vereniging van Architecten, vergelijkbaar met de Nederlandse Bond voor Architecten (NBA).

In maart heeft de UvA samen met het architectenbureau Allford Hall Monaghan Morris, die de afgelopen elf jaar heeft meegewerkt aan de herstructurering en bouw van de Roeterseilandcampus, de Britse jury ontvangen en een presentatie en rondleiding op de campus gegeven. Het oorspronkelijke ontwerp is van stadsarchitect Norbert Gawronski.