De volgende werkzaamheden zijn de komende tijd gepland op het Roeterseiland.

Herstart werkzaamheden

De afgelopen kerstperiode zijn de bouw- en sloopwerkzaamheden van de gebouwen B/C stil gelegd gedurende week 52 en week 1. De gebouwen D en I zijn inmiddels opgeleverd en de verhuizing is in volle gang. Met ingang van februari start CREA haar programmering in gebouw I. Gebouw D wordt in januari in gebruik genomen door de Faculteit Maatschappij- en Gedragswetenschappen. Gebouw D is samen met een deel van gebouw G het onderzoeks- en laboratoriumgebouw voor deze faculteit. De bouwwerkzaamheden voor B en C starten weer op maandag 9 januari. In deze bouwflits een kort overzicht van de geplande werkzaamheden gedurende de maand januari.

Inrichting buitenterrein rondom gebouw I (voormalige Diamantslijperij)

Het terrein rondom gebouw I wordt tijdelijk ingericht om de bereikbaarheid van het gebouw te verbeteren. Er komen fietsenrekken en bij de gracht komt een terras en worden bomen geplant. De feestelijke opening van Gebouw I vindt plaats op donderdag 15 maart.

Voetgangersbrug Nieuwe Achtergracht

Over de brug is in december een stroeve dakbedekkingslaag aangebracht. Bij zeer winterse omstandigheden (vorst) zal er, zoals gebruikelijk, door UvA worden gestrooid.

Gebouw A

Gebouw A is op dit moment nagenoeg geheel buiten gebruik. Op dit moment wordt het gebouw verder leeg gehaald. De aannemer werkt samen met UvA aan de aanpak van de sanering en sloop. Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen in deze. Actuele informatie plaatsen we ook op de website.

Gebouw B/C

De sloopwerkzaamheden en bijbehorende narooiwerkzaamheden zullen in januari minder overlast geven dan de zware sloopwerkzaamheden van de afgelopen maanden maar brengen wel geluidsoverlast met zich mee. Om geluidsoverlast te beperken zal de aannemer zoveel mogelijk zagen en knippen in plaats van hakken. Echter, in een aantal gevallen zal ook hakken noodzakelijk zijn. Waar mogelijk worden tijdelijke geluidschermen geplaatst. Met de gemeente Amsterdam is afgesproken dat de komende periode continu geluidsmetingen worden gedaan om te controleren of de geluidoverlast binnen de normering blijft. Mocht dat niet zo zijn, kunnen de belastende werkzaamheden direct worden gestopt.

De belangrijkste werkzaamheden aan gebouw B zijn, naast het aanbrengen van sparingen op de verdiepingen, de gevelmontage aan de zijde van de Sarphatistraat en het inbrengen van heipalen (schroefboormethode, waardoor geluidsoverlast wordt beperkt) t.b.v. de fundering van de nieuwe overspanning aan de Nieuwe Achtergracht en de Sprinklerput. Ruwbouwwerkzaamheden bestaan uit het vlechten van de bewapening , het bekisten en beton storten. Voor gebouw C vinden nog narooiwerkzaamheden van de sloop plaats ten behoeve van de cut out (nieuwe overspanning Nieuwe Achtergracht), wordt gestart met de nieuwe fundering en vindt gevel demontage plaats.

Op het bouwterrein aan de Valckenierstraat worden de bouwketen voor Burgers Ergon geplaatst. Burgers Ergon is het bedrijf dat de installaties gaat verzorgen voor Roeterseiland.

Vragen over de bouwwerkzaamheden?

Neemt u dan contact op met Marianne de Wal, omgevingsmanager Roeterseiland, via 020 – 525 77 04 of stuur een e-mail naar gebiedsregisseur-roeterseiland.

Maandagavond 16 januari is een informatiebijeenkomst in de bouwkeet. Een uitnodiging hiervoor is in december verspreid. U bent van harte welkom. Meer informatie hierover kunt u lezen in de uitnodigingsbrief (zie onderstaande link).

E-mail gebiedsregisseur Roeterseiland

Uitnodiging informatiebijeenkomst omwonenden Roeterseiland 16 januari 2012