Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Op advies van het RIVM inzake Covid-19, het Corona virus, cancelt de Amsterdamse Academische Club alle eigen programmering tot en met 31 maart. Wij verwachten een deel van de geannuleerde programma’s op een later tijdstip opnieuw aan te kunnen bieden en hopen op uw begrip.

Detail Summary
Datum 24 maart 2020
Tijd 17:30 - 18:45
Locatie Amsterdamse Academische Club (AAC)
Ruimte Amsterdamse Academische Club

Tijdens deze editie van onze maandelijkse boekenclub interviewt Persis Bekkering Alexander Rinnooy Kan over “A sort of life” van Graham Greene.

Alexander Rinnooy Kan over "A sort of life"

“A sort of life” is alleen al door zijn titel een onweerstaanbare poging van Graham Greene tot een autobiografie, die opmerkelijk genoeg eindigt op een vroeg dieptepunt van zijn loopbaan als auteur. 

Het vervolg is helaas nooit geschreven. Maar de jonge Greene is tenminste even interessant als veel van zijn fictieve hoofdpersonen. 

Over Alexander Rinnooy Kan

Prof. dr. Alexander Rinnooy Kan is sinds 1 september 2012 universiteitshoogleraar Economie en Bedrijfskunde, met bijzondere aandacht voor veranderingsprocessen op micro- en macroniveau. Een uitgebreide biografie kunt u lezen op de website van de UvA.

Over Persis Bekkering

Persis Bekkering studeerde Griekse en Latijnse taal en cultuur in Groningen en Literatuurwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is freelance kunstjournalist. Haar specialisaties zijn klassieke muziek en literatuur. Ze werkt voor diverse opdrachtgevers, zoals De Volkskrant en Elle. In 2018 debuteerde zij met de roman Een Heldenleven. Momenteel schrijft zij aan haar nieuwe roman.

De Academische Boekenclub

Bij de Academische Boekenclub staat het favoriete boek van een UvA-wetenschapper centraal. Journalist en schrijver Persis Bekkering leidt de avond. Geïnteresseerden die het boek niet helemaal uit hebben zijn ook welkom. Het boek wordt plenair behandeld en er is gelegenheid om vragen te stellen en te discussiëren.

Blijft u eten?

Na de lezing serveren wij, inmiddels traditioneel, een ‘clubschotel’ voor 16,50 euro. Een heerlijke huisgemaakte schotel voor een vriendelijke prijs en de mogelijkheid op tijd te vertrekken. Leden ontvangen 15% korting.

Programma dinsdag 24 maart

17.00 uur inloop
17.30 uur start Academische Boekenclub
18.45 uur einde programma, gevolgd door diner en borrel

Amsterdamse Academische Club (AAC)
Amsterdamse Academische Club (AAC)

Ruimte Amsterdamse Academische Club

Oudezijds Achterburgwal 235
1012 DL Amsterdam