Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Elke vrijdagmiddag organiseert de Amsterdamse Academische Club het Amsterdams Jazz Café, fijne muziek bij de borrel om het weekend goed te beginnen, met iedere week wisselende bands en lekkere hapjes. Iedereen is welkom! Vandaag speelt Maaike den Dunnen.

Detail Summary
Datum 28 februari 2020
Tijd 17:00 - 19:00
Locatie Amsterdamse Academische Club (AAC)

Maaike den Dunnen - Inner space

‘Een album met een opvallende diepgang, van een geweldige zangeres en componist/arrangeur.’ 

  • Jim McNeely

‘Maaike den Dunnen klinkt beter dan ooit op dit album. Fijnzinnige eigen nummers, stuk voor stuk prachtig uitgevoerd.’

  • Norma Winstone

 

Een eigenwijze krullenbol: singer-songwriter Maaike den Dunnen maakt toegankelijke jazz met een knipoog. Humor speelt een belangrijke rol.

Den Dunnen verwierf internationale bekendheid: ze was finaliste in de European Jazz Competition, won twee eervolle vermeldingen in het Downbeat Magazine (USA) en vertegenwoordigde Nederland in het European Jazz Orchestra. Met haar debuut album ‘Arrival’ ontving ze uitsluitend lovende recensies en tourde ze in tien landen op grote festivals (o.a. Ubud Village Jazz Festival, North Sea Jazz Festival).

Haar nieuwe CD ‘Inner Space’ verscheen in januari 2019 en de live tour is in volle gang.

Vandaag zingt ze songs uit het American Songbook, gecombineerd met liedjes uit haar eigen repertoire. Sterke eigen songs, met af en toe een verrassende cover. Haar poëtische teksten kruipen onder je huid. Een concert met veel swing en improvisatie!

Maaike den Dunnen – zang

Timothy Banchet – piano

Wisselende bands

We programmeren een combinatie van vaste bands en bieden een podium voor nieuwe en jong talent. Vandaag speelt Maaike den Dunnen.

Blijft u eten?

Na afloop serveren wij, inmiddels traditioneel, een ‘clubschotel’ voor 16,50 euro: een dagverse maaltijd gemaakt door onze chefkok Johan. Wilt verzekerd zijn van een bordje? Stuur dan even een mail naar aac@uva.nl

Amsterdamse Academische Club (AAC)
Amsterdamse Academische Club (AAC)

Oudezijds Achterburgwal 235
1012 DL Amsterdam