Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Van 28 juni tot en met 10 september wordt de buitenzijde van het Allard Pierson geschilderd. In deze update zijn de data voor het opbouwen en afbreken van steigers gewijzigd, omdat het werk in week 26 voorspoedig is verlopen.
Locatie werkzaamheden: de gele lijnen geven de plaatsen van het schilderwerk aan.
Renovatiewerkzaamheden Allard Pierson

Planning werkzaamheden 

De werkzaamheden vinden gefaseerd plaats van 28 juni tot en met 10 september. Eerst wordt het deel aan de tuinzijde geschilderd. Daarna wordt het deel op het dak geschilderd. 
De werkzaamheden zijn weersafhankelijk waardoor de planning kan wijzigen. Wij proberen dat zoveel mogelijk te voorkomen. Bij grote afwijkingen publiceren wij een update op de website.
De werkzaamheden vinden plaats binnen de door de gemeente Amsterdam gestelde werktijden, na 7.00 uur. Om rekening te houden met de buurt proberen we de werkzaamheden zoveel als mogelijk na 7.30 uur te laten plaatsvinden. Werktijden zijn daarmee op werkdagen van 7.30 uur tot 16.00 uur.

Wat kunnen omwonenden, studenten, medewerkers en bezoekers merken van de werkzaamheden?

Voor de schilderwerkzaamheden worden steigers opgebouwd en weer afgebroken. Dit kan geluidsoverlast geven. 

Data opbouwen en afbreken steigers:

  • 28 juni t/m 9 juli: opbouwen steiger tuinzijde en opbouwen steiger inpandige binnenplaats dak en gevels dak.    
  • 30 augustus t/m 10 september afbreken steiger tuinzijde.
  • 30 augustus t/m 3 september: afbreken steiger inpandige binnenplaats dak en gevels dak.
    De eerder in week 30 geplande opbouw van steigers heeft al plaatsgevonden in week 26.

Voor het schilderen is het noodzakelijk dat er wordt geschuurd. Om geluidshinder zoveel mogelijk te beperken vindt het schuren plaats van 7.30 uur tot 10.00 uur. Incidenteel kan het voorkomen dat het schuren buiten deze tijden gebeurt, maar dit wordt tot een minimum beperkt en zal van korte duur zijn.

Het laden en lossen van de steigeronderdelen en materialen vindt plaats op de binnenplaats (tuinzijde) van het Allard Pierson Museum, omdat de werkzaamheden aan de achterzijde van het gebouw worden uitgevoerd. Ook dit brengt geluidsoverlast met zich mee.

Opmerkingen of vragen? 

Neem voor opmerkingen of vragen contact op per e-mail met omgevingsmanager Abdullah Al Awwadi, omgevingsmanager-uk@uva.nl of tel. 0621155032.