Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Het dak van het gebouw aan de Oude Turfmarkt wordt gerenoveerd. Dit is noodzakelijk vanwege lekkages. Om dit op te lossen wordt de dakbedekking vervangen. In de zomer van 2020 is al een deel van de dakbedekking vervangen, nu volgt het resterende deel aan de zijde van de binnenplaats. Zie ook de afbeelding.

Werkzaamheden dak
Renovatiewerkzaamheden Allard Pierson

Planning

De werkzaamheden starten dinsdag 25 mei en duren vijf tot zes weken. De aannemer werkt van 7.00 uur - 17.00 uur. De werkzaamheden zijn weersafhankelijk waardoor de planning kan wijzigen. Is dit het geval dan wordt een update in dit bericht geplaatst. 

Wat gaat er gebeuren

Het dak wordt in delen vernieuwd. Per deel wordt de dakbedekking en isolatie verwijderd en daarna opnieuw aangebracht. Vervolgens wordt hetzelfde bij een volgend deel van het dak gedaan. Tot slot wordt de zogenaamde ‘valbeveiliging’ vernieuwd. Dit zijn veiligheidsvoorzieningen om toekomstige inspecties of andere werkzaamheden op het dak veilig te laten plaatsvinden. 

Geluidshinder

De werkzaamheden gaan gepaard met geluidsoverlast. Dit geldt zowel voor het aanbrengen van de isolatie als de dakbedekking en de valbeveiliging. Dit zijn vooral geluiden van het boren of zagen.

Aan-/afvoer en opslag materialen

De bouwmaterialen worden met de kraan vanaf het Rokin aan- en afgevoerd en opgeslagen op het dak van het gebouw. Er worden geen bouwmaterialen op de binnenplaats opgeslagen. 

Opmerkingen of vragen? 

Neem voor opmerkingen of vragen contact op per e-mail met omgevingsmanager Abdullah Al Awwadi, omgevingsmanager-uk@uva.nl of tel. 0621155032.