Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Science Park

Actueel overzicht werkzaamheden LAB42

De realisatie van LAB42 neemt circa twee jaar in beslag. Via de website, de nieuwsbrief en nieuwsberichten informeren we proactief en tijdig over de werkzaamheden. Een actueel overzicht van de bouwwerkzaamheden is hieronder te lezen:

Week 35 -38
- Plaatsen schottenkeet. Een schottenkeet is een houten gebouw dat in dit geval als kantoorruimte wordt gebruikt tijdens het bouwproject.

Week 37 - 42
- Funderingswerkzaamheden. LAB42 zal worden gefundeerd op schroefinjectiepalen. Dit zijn betonnen palen die in de grond gevormd worden, Er wordt een stalen buis in de grond gedraaid die, terwijl de buis weer langzaam omhoog wordt getrokken, met beton wordt gevuld. Ten opzichte van traditioneel heiwerk is deze werkwijze trillingsarm en levert deze methode aanzienlijk minder lawaai en trillingen op maar uiteindelijk is hiervoor wel zwaar materieel nodig dus geheel zonder overlast zullen deze werkzaamheden niet zijn.

Week 40
- Damwanden. Voor het maken van de dieper gelegen delen (liftput, grijswater- en sprinklerbassin e.d.) moet een tijdelijk damwand worden aangebracht. Deze damwand wordt niet met een traditioneel trilblok aangebracht maar de damwandplanken worden gedrukt. Voor de te verwachten hinder geldt hetzelfde als hierboven omschreven.

Week 42
-
Storten kraanfundering.

Week 42 - 07
- Funderingswerkzaamheden.

Bouwplaats LAB42 bovenaf.
Bouwplaats LAB42. Fotograaf: Dennis Vaandering
Luchtfoto Amsterdam Science Park