Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Actueel overzicht werkzaamheden LAB42

De realisatie van LAB42 neemt circa twee jaar in beslag. Via de website, de nieuwsbrief en nieuwsberichten informeren we proactief en tijdig over de werkzaamheden. Een actueel overzicht van de bouwwerkzaamheden is hieronder te lezen:

Week 43 – 07
Al het grond-/ en funderingswerk, zoals het maken van een sprinklerkelder, het storten van vloeren en het aanleggen van riolering vindt plaats in de periode tot en met februari 2021. Over al deze werkzaamheden kunnen we melden dat er geen pieken qua overlast te verwachten zijn. Het is nu regulier (door)bouwen.

Wat is een sprinklerkelder?
Iedereen kent wel het zogenoemde sprinklersysteem; een automatisch brandblussysteem, dat ook aanwezig is in ASP904, en een brand automatisch, snel en vooral effectief bestrijdt. De sprinklersystemen zijn aangesloten op een sprinklerkelder (of sprinklerbak) voor de aanlevering en afvoer van het bluswater. Laten we hopen dat het nooit nodig is, maar het is goed om te weten dat deze kelder wordt aangelegd onder LAB42.

Week 01 – 02
Eind september/begin oktober 2020 zijn de tijdelijke damwanden aangebracht voor het maken van de dieper gelegen delen (liftput, grijswater- en sprinklerbassin e.d.). Deze werkzaamheden zijn eind 2020 afgerond, waardoor de tijdelijke damwand weer verwijderd gaat worden. Dit gebeurt begin januari. Hiervoor is zwaar materieel nodig, dus geheel zonder overlast zullen deze werkzaamheden niet zijn.

Week 02 – 03
Tussen 11 en 22 januari werkt Unica Installatietechniek aan de aansluitingen van de WKO-leidingen. Dit zorgt niet voor extra overlast met uitzondering van het feit dat ze ook een moment buiten het bouwterrein aan de slag zijn. Dit betekent dat voetgangers wellicht even om moeten lopen en niet tussen LAB42 en 904 door kunnen.

Week 08 – 28
Eind februari start de ruwbouw van LAB42 en wordt de begane grondvloer gemaakt. In deze periode komt er ook een tweede torenkraan, een zogenoemde rupstorenkraan, te staan. De staat straks op het bouwterrein aan de zijde van de nieuwbouw van Matrix. Veel overlast is van deze werkzaamheden niet te verwachten.

Meer informatie
Voor meer info en vragen over de bouw van LAB42, neem gerust contact met Simon de Roo, omgevingsmanager, via s.e.deroo@uva.nl

Bouwplaats LAB42 bovenaf.
Bouwplaats LAB42. Fotograaf: Dennis Vaandering
Luchtfoto Amsterdam Science Park