Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Welkom bij LAB42

Over LAB42

De Universiteit van Amsterdam is begonnen met de realisatie van het nieuwe onderwijsgebouw: LAB42. De bouwwerkzaamheden zijn inmiddels in volle gang. Joost Vos, architect en partner bij Benthem Crouwel Architects is verantwoordelijk voor het ontwerp van LAB42. “Het nieuwe bètagebouw is een ontdekkingstocht.” De ambitie is om dit gebouw van de toekomst in augustus 2022 in gebruik te nemen.

Artist Impression LAB42

In LAB42 komen onderwijsruimtes, studieplekken, onderzoeksruimtes, werkplekken, ruimtes voor samenwerking met andere disciplines van de UvA en met externe partijen op het gebied van AI. Met uitnodigende voorzieningen die ontmoeting, kennisdeling en kruisbestuiving tussen wetenschappers, studenten, bedrijfsleven en maatschappelijke partners stimuleren, zal een uniek ecosysteem op het gebied van AI ontstaan.

Het huidige onderwijsgebouw op Amsterdam Science Park gebouw 904, is door de toename van studenten, personeel, promovendi en nieuwe samenwerkingen te klein geworden voor de hele Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI).

Uitleg van de naam

LAB verwijst naar de visie van de architect: “Dit is geen gewoon bèta-gebouw maar een mengeling tussen een werkplaats, een loods, een bibliotheek, een laboratorium, een club, een kantoor, tja, wat niet eigenlijk?” LAB staat hier ook letterlijk voor broedplaats of laboratorium op het gebied van de informatiewetenschappen. Het getal 42 is zeer bekend onder informatiewetenschappers: namelijk het antwoord op de ultieme vraag over het leven, het universum en het alles (uit: The Hitchhiker's Guide to the Galaxy).

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de LAB42 nieuwsbrief.