Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Renovatie gebouw REC P

Op de Roeterseilandcampus verbouwen we gebouw REC P, gelegen aan de Plantage Muidergracht. Het gebouw wordt grondig gerenoveerd en op maat ingericht voor onder andere opleidingen voor professionals (contractonderwijs) en de opleiding Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE). Het gebouw biedt ruimte aan 1.000 studenten en medewerkers en 128 fietsen.

 • Onze ambitie

  In het gebouw komen onderwijszalen, studie-en werkplekken en een grote collegezaal waar docenten binnen een grote groep aan kleinere groepen les kunnen geven. Specifieke faciliteiten in het gebouw zorgen ervoor dat zowel studenten op locatie als online studenten onderwijs kunnen krijgen. Onder het gebouw komt een fietsenstalling voor 128 fietsen, deze is via een aparte ingang van het gebouw te bereiken.

 • Tijdlijn

  In 2020 is gewerkt aan het Programma van Eisen (PvE) en het Voorlopig Ontwerp (VO). In het PvE staan de eisen en wensen van de UvA voor REC P, zoals functies, ruimte en faciliteiten. In het VO vertaalt een architect het PvE in ideeën en schetsen voor de uitvoering. Beide zijn begin 2021 afgerond. Daarna volgde het ontwerpproces voor de binnenkant en zijn de plattegronden verder uitgewerkt. Inmiddels is de verbouwing in volle gang en zijn er zowel aan de binnen- als buitenzijde al veel werkzaamheden verricht. Naar verwachting wordt REC P vanaf collegejaar 2023/2024 in gebruik genomen.

 • Werkzaamheden

  Ben je benieuwd naar de huidige werkzaamheden? Bekijk dan het laatste buurtbericht, met hierin onder andere aandacht voor de werkzaamheden aan de gevel. 

  Ga naar het buurtbericht van 4 mei 2023 (opent in PDF)
REC P: klaar voor de toekomst

Gebouw REC P wordt gerenoveerd en aangepast aan de eisen van deze tijd: toekomstbestendig, duurzaam en energiezuinig. Bekijk de video om te zien hoe we dat doen. 

Infographic REC P

Groen dak

Op REC P wordt een groen dak aangelegd. Waarom is gekozen voor een groen dak? Een groen dak absorbeert regenwater door waterbuffering in de planten, substraat en drainage. Het vertraagt de afvoer naar het riool, zuivert het regenwater en zorgt voor verdamping door de planten. Zo blijft het grondwaterpeil stabiel en wordt de piekbelasting op het riool verminderd. Een groen dak zorgt ook voor schonere lucht. De planten van een groen dak filteren fijnstof uit de lucht en zetten CO2 om in zuurstof. Daarnaast werkt een groen dak ook als een geluidsbarrière om een pand. Het absorbeert geluid en zorgt voor meer omgevingsrust, zowel binnen in het pand als daarbuiten.

Bovenaanzicht REC P (oude situatie)

Blijf op de hoogte 

Omdat bouwwerkzaamheden in de nabije omgeving altijd merkbaar zijn, houden wij buurtbewoners en ondernemers via onze nieuwsbrief op de hoogte van de werkzaamheden op Roeterseiland.

Impressie receptie REC P
Impressie receptie REC P
Een kijkje in het toekomstige interieur

Benieuwd naar de interieurplannen voor gebouw REC P? Bekijk het document met impressies.