Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Projecten

UvA renoveert REC P en voert groot onderhoud uit aan REC JK

Op dit moment staan er drie ontwikkelingen op het Roeterseiland op de planning, namelijk de verbouwing van REC P, groot onderhoud voor REC J/K en de aanleg buitenruimte en de aanleg van de groene gevel REC V.

Luchtfoto Roeterseiland campus
Luchtfoto Roeterseiland campus

Renovatie en verbouwing gebouw P

REC P is het gebouw op de Roeterseilandcampus dat ligt aan het water en aan de Plantage Muidergracht 24. Dit voormalige Euclides-gebouw wordt in 2022 gerenoveerd en toekomstbestendig gemaakt voor onderwijs, onderzoek en valorisatie. Naar verwachting wordt REC P vanaf collegejaar 2023/2024 opgeleverd.

Groot onderhoud voor gebouw J/K

Aan gebouw REC J/K, het kenmerkende gebouw met de bakstenen schoorsteen, wordt groot onderhoud gepleegd. In combinatie met een kwaliteitsimpuls maakt dat het pand de komende vijftien jaar weer optimaal . De werkzaamheden worden gespreid over 2 jaar (2022/2023). Intussen blijft het pand in gebruik.

Groene gevel voor en aanleg buitenruimte REC V

Op dit moment wordt er gewerkt aan de buitenruimte bij REC V onder andere bij de hoofdingang. Eind april is het werk voor de buitenruimte klaar en daarna worden ook de plantenbakken voorzien van beplanting. Ten behoeve van de nadere uitwerking en inkoop van de groene gevel zijn inmiddels de nodige stappen gezet. Huidige planning is om vanaf het voorjaar met de uitvoering van de gevel te starten.         

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

In december 2022 hebben we papieren buurtberichten vervangen door een digitale nieuwsbrief. Meld je aan voor de digitale nieuwsbrief REC Campusontwikkeling om de laatste updates over (bouw)werkzaamheden op het REC te ontvangen. 

Wil je informatie teruglezen over het verloop van de projecten in 2022 dan kun je het archief met buurtberichten raadplegen.