Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Projecten

UvA renoveert REC P en voert groot onderhoud uit aan REC JK

Op dit moment staan er drie ontwikkelingen op het Roeterseiland op de planning, namelijk de verbouwing van REC P en groot onderhoud voor REK J/K.

Renovatie en verbouwing gebouw P

REC P is het gebouw op de Roeterseilandcampus dat ligt aan het water en aan de Plantage Muidergracht 24. Dit voormalige Euclides-gebouw wordt in 2022 gerenoveerd en toekomstbestendig gemaakt voor onderwijs, onderzoek en valorisatie. De oplevering staat gepland voor Q1 2023.

Groot onderhoud voor gebouw J/K

Aan gebouw REC J/K, het kenmerkende gebouw met de bakstenen schoorsteen, wordt groot onderhoud gepleegd. In combinatie met een kwaliteitsimpuls maakt dat het pand de komende vijftien jaar weer optimaal . De werkzaamheden worden gespreid over 2 jaar (2022/2023). Intussen blijft het pand in gebruik.

Bouw Extra Onderwijsgebouw 

De Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft in februari een tijdelijke omgevingsvergunning aangevraagd bij de gemeente Amsterdam voor de bouw van een tijdelijk onderwijsgebouw. De drie faculteiten op de Roeterseilandcampus hebben op korte termijn extra onderwijsruimte nodig en de verwachting is dat het ruimtetekort meerjarig zal zijn. De oplevering van het gebouw staat gepland voor september 2022, bij de start van het nieuwe studiejaar. De UvA verwacht op basis van de huidige informatie dat het onderwijsgebouw 5 tot 10 jaar zal blijven staan.

Blijf op de hoogte

Lees de laatste berichten aan de buurt  voor meer informatie over de projecten:

Luchtfoto Roeterseiland campus
Luchtfoto Roeterseiland campus