Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Renovatie van gebouw REC P op de Roeterseiland campus

Gebouw REC P, gelegen aan de Plantage Muidergracht, wordt grondig gerenoveerd ten behoeve voor onderwijs, onderzoek en valorisatie.

REC P Plantage Muidergracht
Boven aanzicht REC P

Het gebouw wordt flexibel van opzet om in de toekomst zonder ingrijpende verbouwingen te kunnen blijven voldoen aan wensen en eisen van toekomstige gebruikers. De ingang wordt verlegd voor een betere aansluiting op de campus en er komt een nieuwe indeling van de verdiepingen. Bovendien maakt de UvA haar panden duurzaam en energieneutraal. Op basis van leegstandsbeheer is het gebouw tijdelijk verhuurd aan 40 studenten en 20 startups.  De verwachtte oplevering is Q1 2023.

Meer weten over de ontwikkelingen van REC P en het laatste nieuws!

Bewonersavond

Op maandag 9 september 2019 heeft de UvA een informatieavond georganiseerd voor de bewoners in de omgeving van de Plantage Muidergracht. Tijdens de bijeenkomst zijn de bewoners geïnformeerd over het renovatieplan. De onderwerpen die zijn gesproken waren: de verbouwing, wie zijn de gebruikers, wanneer wordt de omgevingsvergunning aangevraagd, uitrol en planning van de bouwwerkzaamheden en de voorzorgsmaatregelen tijdens de bouw. Er konden ook vragen worden gesteld aan de vertegenwoordigers van de UvA, de Gemeente en het architectenbureau.