Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN uva.nl
Roeterseiland

Gebouw G aan de Nieuwe Prinsengracht

Gebouw G, het prachtige monumentale pand aan de Nieuwe Prinsengracht, is van binnen gerenoveerd. Sinds februari 2016 zijn de psychologen van FMG en BOL onderwijs de nieuwe gebruikers van het pand op de Roeterseilandcampus. Kenmerkend voor het gebouw is de monumentale baksteenarchitectuur in de stijl van de Amsterdamse School. Het pand is in 1934 door architect Hulshoff gerealiseerd.

Hulshoff heeft het pand gebouwd voor de afdeling Organische Scheikunde van het voormalig Geologisch Instituut van de Gemeentelijke Universiteit. De diverse beeldhouwwerken aan de buitenzijde van het pand zijn van Hildo Krop. Ze verwijzen naar de eerste gebruikers. Er zijn mannen met reageerbuizen, verrekijkers en houwelen, boortorens, vulkanen en préhistorische planten en dieren te zien.

Het pand is opnieuw geschilderd, de plafonds zijn vernieuwd en er is nieuwe vloerbedekking gelegd. De klimaatregeling is aangepast zodat er weer aangenaam kan worden gewerkt en er zijn maatregelen genomen om de brandveiligheid te vergroten. Er is een nieuwe hoofdentree gemaakt op de binnenplaats tussen gebouw E, G en L.

Tussen eind juli en half oktober 2016 is het dak van het pand geheel  gerenoveerd. Er is isolatie aangebracht en kapotte dakpannen zijn vervangen.  Het dak van dit monumentale gebouw is voor de komende 15 jaar weer tip top in orde en de zolderverdieping van gebouw G kan nu in gebruik worden genomen.

Klik op de foto om de hele fotoreeks te kijken.