Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN uva.nl
Roeterseiland

CREA: van diamantslijperij tot cultureel centrum

CREA, het Cultureel Studenten Centrum van de UvA en HvA, is verhuisd van het Binnengasthuisterrein naar de Roeterseilandcampus. De voormalige diamantslijperij is daarbij volledig veranderd en aangepast.

In de oude voor- en achterfabriek zijn nu het Crea Café, kantoren, ateliers, workshop- en projectruimten gevestigd. Deze liggen verscholen achter de monumentale gevel aan de Nieuwe Achtergracht. CREA biedt nu ruimte voor functies waaraan bijzondere eisen ten aanzien van geluid, hoogte en ruimte worden gesteld, zoals de muziekstudio’s, de theaterzaal en de muziekzaal.

Terras CREA

Dagelijks zijn er voorstellingen en lezingen en in het gebouw zijn ruim 30 studentenverenigingen onder gebracht. Overdag en in het weekeinde zijn de professionele studio’s te huur. Het CREA café is dagelijks open van 10.00 uur tot 01.00 uur (op zondag van 11.00 uur tot 19.00 uur). 

Goede buur

CREA wil graag een goede buur zijn en de medewerkers van CREA zien er zo veel als mogelijk op toe dat bezoekers geen overlast veroorzaken. CREA heeft hierin dezelfde verantwoordelijkheid als andere horecagelegenheden.  U kunt altijd contact opnemen met CREA café via  020 525 1423 of via e-mail info@creacafe.nl  

Kijk voor meer informatie op www.crea.uva.nl  

CREA Café
Het nieuwe trappenhuis maakt het gebouw licht en ruim