Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

De UvA start dit voorjaar de werkzaamheden in het Allard Pierson (AP). Een groot gedeelte van de werkzaamheden zal inpandig plaatsvinden, maar er wordt ook een uitbouw, een zogeheten ‘inbreiding’, gerealiseerd ter hoogte van het Turfdraagsterspad

UvA Erfgoed

Werkzaamheden
Het doel van de werkzaamheden is om de publieksfunctie te versterken, het pand efficiënter te gebruiken en de beveiliging te vernieuwen. De werkzaamheden zullen starten op 8 april as. en de verwachtte einddatum is medio december van dit jaar.

De werkzaamheden zullen in eerste instantie voornamelijk binnen in het museum plaats vinden, waarbij wij voor de gebruikers van BG1 en direct omwonenden geen overlastgevende werkzaamheden verwachten.  Vanaf mei verwachten wij buiten ook werkzaamheden te verrichten ten behoeve van de inbreiding, die plaatsvinden aan de zijde van het Turfdraagsterspad. Zodra er een gedetailleerdere planning beschikbaar is zullen wij deze planning delen.

Bereikbaarheid en veiligheid
Om de veiligheid rondom het bouwterrein te borgen zal de houten poort aan de Oude Turfmarkt op bepaalde dagen niet toegankelijk zijn.  Bij hijswerkzaamheden worden verkeersregelaars ingezet om verkeer te begeleiden tijdens deze werkzaamheden. BG1 is te alle tijden bereikbaar via het BG-terrein. Verder zullen alle nooduitgangen worden gerespecteerd en blijft BG1 toegankelijk voor nood- en hulpdiensten.