Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN uva.nl

Op zaterdagochtend 8 oktober wordt de nieuwe brug over de Nieuwe Achtergracht in delen aangevoerd. De brug gaat vanaf volgend jaar de noord- en zuidzijde van de campus verbinden. De werkzaamheden starten om 04.00 uur en duren tot ongeveer 19.00 uur.

Visual van brug

Waarom zo vroeg?

De brug bestaat onder andere uit vier liggers die elk 27 meter lang zijn. De brugdelen worden op 8 oktober tussen 04.00 en 06.00 uur naar de campus vervoerd met twee vrachtwagens. Deze vrachtauto's zijn elk 32 meter lang en worden onder begeleiding door de stad naar de Roetersstraat gereden. Het is een eis van de gemeente dat dergelijk ‘exceptioneel transport’ voor 06.00 uur op locatie aankomt. De gemeente heeft hiervoor een vergunning verleend.

Een van de liggers van de brug

De brugdelen worden vervolgens van de auto's gehesen met behulp van een kraan. Deze arriveert rond 04.00 uur op de campus en wordt daarna opgebouwd. De kraan komt te staan op de noordelijke kade van de Nieuwe Achtergracht, naast de gevel van gebouw H (Roetersstraat 11). 

Hoe verder?

De brug wordt de komende maanden in elkaar gezet en gaat in 2017 de verbinding vormen tussen de hal van gebouw E en de nieuwe hal van de gebouwen A, B en C.

Komt u kijken?

U kunt de werkzaamheden veilig bekijken vanaf de brug in de Roetersstraat, bij de kade voor CREA (bereikbaar via de Sarphatistraat en de Pancrasstraat) of de kade voor het Lab (bereikbaar via de Nieuwe Prinsengracht). Kijk op onderstaande plattegrond voor de veilige locaties. U bent van harte welkom. De trap naar gebouw B/C aan de Nieuwe Achtergracht 166 is in verband met de veiligheid niet toegankelijk voor kijkers. 

Vergroot hier de plattegrond met de veilige kijk locaties