Voor omwonenden, ondernemers en andere belangstellenden is donderdagavond 17 oktober een kennismakingsbijeenkomst met de architecten van de nieuwe universiteitsbibliotheek Binnenstad (UB Binnenstad) gehouden. Tijdens de ontmoeting is de stand van zaken van de ontwerpopgave besproken.

UB Binnenstad

Toelichting ontwerpopgave

André van Stigt lichtte namens de combinatie MVSA Architects en Architectenbureau  J. van Stigt voor de ongeveer dertig aanwezigen de ontwerpopgave toe. De huidige panden met de karakteristieke hof, balkons en hofgevels blijven behouden. De hof wordt overkapt met een glazen dak. Daarmee ontstaat een centraal atrium van waaruit de studieplaatsen, bibliotheek- en onderwijsruimtes in de bestaande panden toegankelijk worden. Het plan heeft een sterke focus op het behoud van bestaande monumentale details zoals de raampartijen.

Bouw

Vervolgens kregen de omwonenden de gelegenheid om vragen te stellen. Besproken zijn onder meer de bereikbaarheid en de bouwplanning. De bouw van de UB Binnenstad zal anderhalf tot twee jaar in beslag nemen en op zijn vroegst in de zomer 2015 starten. De bibliotheek wordt de centrale ontmoetingsplek voor de Faculteit Geesteswetenschappen, die op de Binnenstadscampus op en rond het Binnengasthuisterrein wordt geclusterd.

Verslag informatieavond UB