Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Op verschillende locaties op de campus hebben we de afgelopen maanden nieuwe bewoners mogen verwelkomen. De Binnenstadscampus krijgt op deze manier steeds meer vorm. Wie zijn deze nieuwkomers?

X

Future Now en het Venture Lab in gebouw BG3, Binnengasthuisstraat 9

Future NOW, een nieuwe Engelstalige interdisciplinaire minor is sinds begin september gevestigd op het Binnengasthuisterrein in gebouw BG3. Dit is de eerste minor die ontwikkeld is door alle faculteiten van de UvA in samenwerking met het Instituut voor Interdisciplinaire Studies en hierdoor toegankelijk voor studenten uit alle richtingen.

Op de begane grond van het gebouw zal het Venture Lab haar intrek nemen. Geïnspireerd op het Venture Lab in het Amsterdam Science Park is in september binnen de FGw de pilot Venture Lab gestart. Medewerkers, alumni en studenten die hun wetenschappelijke kennis en vaardigheden willen inzetten voor het oprichten van een eigen onderneming krijgen in het Humanities Lab de nodige ruggensteun aangeboden.

X
BG3, het nieuwe onderkomen voor het Venture Lab en Future Now

Institute for Advanced Study op de Oude Turfmarkt 

Het Institute for Advanced Study heeft haar intrek genomen in het pand aan de Oude Turfmarkt, waar voorheen een onderdeel van de FGw gevestigd was. Het instituut is opgericht om interdisciplinair onderzoek te bevorderen. Het IAS heeft een Scientific Advisory Board waarin onder andere Robbert Dijkgraaf vertegenwoordigd is. Ook burgemeester Eberhard van der Laan is verbonden aan het IAS. Hij is lid van de Board of Trustees die toeziet op het nieuwe IAS.

KNAW Humanities Cluster in het Spinhuis

In het Spinhuis vestigt zich vanaf 1 oktober het KNAW Humanities Cluster, bestaande uit het Meertens Instituut, het Huygens ING en het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis. Doel van de samenwerking is het versterken van vernieuwend, interdisciplinair, geesteswetenschappelijk onderzoek dat belangrijke wetenschappelijke en maatschappelijke thema’s aansnijdt.

Thomas Vernooy, omgevingsmanager van de campus: 'Deze ontwikkelingen illustreren dat de Binnenstadscampus zich steeds meer ontwikkelt als dé thuisbasis van de Geesteswetenschappen. Ik zie echt dat wij elkaar versterken als buren. De Future Now studenten hebben al aangegeven het op hun nieuwe stek hartje stad prima naar hun zin te hebben. Op korte termijn hoop ik kennis te maken met de nieuwe bewoners die ik nog niet heb kunnen spreken.'