Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Juliëtte Daniëls van de afdeling HuisvestingsOntwikkeling heeft de Stapenning van de UvA ontvangen voor haar bijzondere verdiensten voor de universiteit, in het bijzonder voor haar tomeloze inzet voor de huisvestingsontwikkeling aan de UvA en de nieuwbouwplannen voor de Universiteitsbibliotheek. Hans Amman reikte de penning aan haar uit tijdens de receptie ter gelegenheid van haar afscheid op dinsdag 15 december.

Juliette Daniels - medewerker afdeling HuisvestingsOntwikkeling
Foto: Monique Kooijmans

Daniëls trad in 1993 in dienst bij de UvA als Hoofd Algemene Zaken van het Bureau Opleiding, Training en Mobiliteit. Vanaf 1997 is zij betrokken geraakt bij het opstellen en de realisatie van het Huisvestingsplan van de UvA. Aanvankelijk was zij projectsecretaris bij de bestuursadviseurs die betrokken waren bij de allereerste ideevorming rond de UB in de binnenstad en vervolgens als senior projectmedewerker bij de afdeling HuisvestingsOntwikkeling.

Met haar inzicht in zowel het functioneren van de bibliotheek als de complexe maatschappelijke context van het Binnengasthuisterrein is Daniels van groot belang geweest voor de UvA. De ervaring die zij voor haar komst naar de UvA opdeed in het bedrijfsleven en haar enorme doorzettingsvermogen, maakte Daniels geknipt voor de pioniersfase in de allereerste jaren van HuisvestingsOntwikkeling. Maar ook in de daarop volgende periode kon de UvA terugvallen op de grote dossierkennis van Daniels en haar uitstekende gevoel voor de maatschappelijke en bestuurlijke context.

Behalve bij de plannen voor de UB was zij nauw betrokken bij tal van andere projecten in binnenstad, maar ook over de volle breedte van het Huisvestingsplan. Zo speelde zij een belangrijke rol bij de renovatie en restauratie van de Agnietenkapel en de bibliotheek Bijzondere Collecties, maar bijvoorbeeld ook bij de totstandkoming van de nieuwbouw voor het Amsterdam University College (AUC) op het Science Park. Ook vertegenwoordigde Daniels de UvA in tal van gemeentelijke overleggen, waaronder die over het project 1012 en de straatgerichte aanpak Nes.