Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

De afgelopen jaren heeft de UvA gewerkt aan de realisatie van vier open stadscampussen. De Binnenstadscampus is de vierde en laatste campus die de UvA ontwikkelt. In de toekomst wordt deze campus de thuisbasis voor studenten en medewerkers van de Faculteit der Geesteswetenschappen en de Universiteitsbibliotheek (UB).

Binnenstad

De afgelopen tijd zijn er ontwikkelingen geweest die van invloed zijn op de (toekomstige) huisvesting van de UvA, zoals de schommelingen in studentenaantallen, de wijze van financiering van het onderwijs en veranderende visie op huisvesting van onderwijs en onderzoek.

Deze ontwikkelingen vereisen een optimalisatie van het huidige scenario voor de Binnenstadscampus, maar ook onderzoek naar een mogelijk alternatief. Er wordt op dit moment dan ook een alternatief scenario uitgewerkt waarbij de Faculteit der Geesteswetenschappen en de UB een prominente plek op de campus houden.

Zodra er meer duidelijkheid is over de invulling van de Binnenstadscampus, zal de academische gemeenschap worden geïnformeerd en geraadpleegd. De huidige planning hiervoor is einde van het eerste kwartaal 2016.

Buurtbewoners van de Binnenstadscampus ontvangen aankomende week een uitnodiging voor een 'Koffie met de buren'. 

Vragen?

Klik hier voor meer informatie. Heeft u andere vragen naar aanleiding van dit bericht, neem dan contact op met onze omgevingsmanager Cherie van der Meer.