Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Op donderdag 26 november opent de nieuwste VOX-POP tentoonstelling haar deuren. De tentoonstelling staat in het teken van de Amsterdamse kunstenaar Martijn Huting, die ingaat op onder-gerepresenteerde ideeën uit het verleden, mislukte experimenten in de wetenschap, getransformeerde opvattingen van onderzoekers en misleidende ideologieën van kunst- en architectuur. De opening is van 18.00 uur tot 21.00 uur en vrij toegankelijk.

X
Werk van Martijn Huting

Intellectuele encyclopedie

De context van de kunst van Martijn is zijn eigen denkwereld. Hij werkt aan een oneindig intellectuele encyclopedie, dat hij Mundaneum noemt. In een steeds veranderende tijdlijn verzamelt Huting actualiteiten, ideeën, kunstwerken en nieuwe ontdekkingen. Hij vult deze verzameling aan met kunstmatige exemplaren van bloemen, vlinders, portreten, structuren en ruimtelijke constructies.

X
Werk van Martijn Huting

Werken

De werken van Martijn zijn samengestelde afbeeldingen, die hij met potlood, inkt en oliepastel op een groot formaat tekent. Ondanks dat een individuele handschrift van Huting te herkennen is, zijn de werken open en nodigen uit vanuit een eigen ideeënwereld te kijken. Hierdoor kunnen vanuit verschillende contexten nieuwe ideeën ontstaan.

Openingstijden

  • Op 26 november vindt de opening plaats van 18:00 tot 21:00 uur. Martijn Huting geeft deze avond een lezing over zijn werk. 
  • Van 26 november tot 4 december is de tentoonstelling dagelijks geopend van 11:00 tot 18:00 uur.
  • De afsluiting vindt plaats op 3 december van 18:00 tot 21:00 uur. Vanaf 19:15 uur gaan filosoof Sybrandt van Keulen, Martijn Huyting en organisator/curator Ute Brinkmeier in gesprek met als onderwerp ‘Kunst en spel’.

Locatie: Oudezijds Achterburgwal 233-237. 

De tentoonstelling is vrij toegankelijk en een initiatief van Ute Brinkmeier (MA student Kunstgeschiedenis aan de UvA), Martijn Huting en UMAA.