Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Om inspiratie op te doen en te leren van andere co-creatie initiatieven, hebben de projectgroep ASP942 en de werkgroep co-creatie, van het nieuwe UvA gebouw op het Amsterdam Science Park, een werkbezoek afgelegd aan het Cambridge Innovation Center (CIC) in Rotterdam en YES!Delft bij de TU Delft.

Cambridge Innovation Center (CIC)

CIC in Rotterdam biedt flexibele kantoorruimte, co-working werkplekken, evenementenruimte en faciliteiten voor entrepreneurs, investeerders en gevestigde bedrijven. De beheerders gaven inzicht in het belang van fysieke aanwezigheid en ondersteuning die nodig is voor het realiseren van daadwerkelijke co-creatie. Alles wat zij doen staat in het teken van het creëren van een community en zij faciliteren dit op diverse manieren. Deze focus is terug te vinden in het gebouw; kleine flexibele ruimtes, muren kunnen deuren worden en wanden kunnen tekenboards worden. Ook op facilitair gebied is aan alles gedacht; van postsortering en fitnessruimte tot online omgeving en secretariaat voor ontvangst van gasten.  Het draagt bij aan de positieve sfeer en het tot stand brengen van nieuwe contacten en mogelijkheden.

 

Co-creatie Yes!Delft

Bij Yes!Delft werken met name TU studenten aan startups op het gebied van Artificial Intelligence, Robotics en Aviation. Bij Yes!Delft worden ook events en meetings georganiseerd om mensen bij elkaar te brengen en samenwerking tot stand te brengen. In elke hoek van dit gebouw zijn entrepreneurs actief  aan het bouwen of ontwikkelen.

De werkgroepen kijken terug op een inspirerend werkbezoek, waarbij het belang van geschikte ruimtes voor ontmoeting – en niet te vergeten: catering - sterk naar boven kwam. Bedrijven die zich op deze locaties hebben gevestigd, maken veelvuldig gebruik van alle faciliteiten die er worden geboden, zowel online als offline. De werkgroepen gaan kijken hoe dit omgezet kan worden naar een vorm die past bij ASP942. Het doel is een community te creëren met verbinding tussen het onderzoek, onderwijs, het bedrijfsleven en de maatschappij.