Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

De renovatie van het gebouw REC P is in volle gang. De komende maanden vinden er zowel aan de binnen- als buitenzijde werkzaamheden plaats.

Sloopwerkzaamheden in het pand REC P

Sloopwerkzaamheden in het pand

In oktober is er sloopwerk in het gebouw uitgevoerd. Zo is er over verschillende verdiepingen een uitsparing gemaakt voor de nieuwe lift en is de oude liftkern gesloopt. Daarnaast heeft er sloopwerk plaatsgevonden aan de vloeren en is op verschillende plekken staal aangebracht. Ook is de oude collegezaal helemaal gestript. De komende periode wordt hier isolatie en nieuw metselwerk aangebracht en daarna wordt de buitenzijde voorzien van nieuwe gevelstenen. Deze werkzaamheden duren tot midden december. Tevens wordt in november nog enkele dagen gewerkt aan het maken van uitsparingen in de vloeren voor de nieuwe rioleringsbuizen. Na alle werkzaamheden wordt de steiger weer afgebroken.

Werkzaamheden aan de buitenzijde

Ook aan de buitenkant van het gebouw is in oktober veel werk verzet. Zo is het verwijderen van de oude kozijnen aan de straatkant afgerond en zijn stelkozijnen aangebracht. In november worden aan deze zijde de nieuwe kozijnen aangebracht, waarmee het gebouw wordt gesloten. Aan de zijde van de gracht gaat REC P de komende periode juist open. Tot en met midden december wordt hier de borstwering, het deel onder het raam, gesloopt om zo de plaatsing van de nieuwe kozijnen mogelijk te maken. Voor deze werkzaamheden zet de aannemer twee hangbruggen in. Volgens de planning is de gevel van het gebouw voor de kerst weer helemaal dicht, waarna het gebouw inpandig wordt aangepakt. 

Kijkmiddag voor buurtbewoners

Woon jij in de omgeving van REC? Op woensdagmiddag 16 november organiseren we van 16 tot 18 uur een rondleiding op de bouwplaats. Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden is mogelijk via omgevingsmanager-rec@uva.nl.

Planning

November
- Aanbrengen nieuwe kozijnen straatzijde;
- Maken van uitsparingen voor rioleringsbuizen.

16 november
- Kijkmiddag bouwplaats.

November/midden december
- Demontage gevel grachtzijde;
- Werkzaamheden binnen- en buitenzijde collegezaal.

December 
- Aanbrengen nieuwe kozijnen grachtzijde;
- Afbreken steiger.