Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De gemeente Amsterdam heeft de UvA laten weten dat de vergunningsaanvraag voor het plaatsen van een extra onderwijsgebouw op het terrein tussen Crea, de gebouwen J/K, B en de Sarphatistraat (Plot V) is goedgekeurd. Op www.amsterdam.nl/bekendmakingen is vanaf 17 mei de publicatie van de verleende vergunning zichtbaar. Je kunt zoeken op ‘Valckenierstraat’. Hier kun je de relevante stukken opvragen en informatie inzien over het vervolg van de procedure.
Gebouwen Roeterseilandcampus

Aanvang werkzaamheden

Nu de vergunning verleend is, gaan UvA en aannemer De Meeuw aan de slag om het extra onderwijsgebouw voor de start van het nieuwe collegejaar te realiseren. Dit betekent dat vanaf maandag 16 mei werkzaamheden worden uitgevoerd die in het teken staan van de aan te brengen fundering. Hiervoor wordt grondwerk verricht, waarna zogenoemde schroefinjectiepalen aangebracht worden. Anders dan klassieke heipalen, kunnen deze trillingvrij en geluidsarm schroevend worden geïnstalleerd. Hiermee wordt de geluidsoverlast voor de omgeving zoveel mogelijk beperkt.

Verdere werkzaamheden gebouw REC V

Na het aanbrengen van de fundering en het aansluiten op leidingen en riolering, starten de bouwkundige werkzaamheden. Hierbij gaat het om genoemde transporten van de units, als ook het plaatsen van de trappenhuizen, lift etc. Als de units op de begane grond staan, beginnen daar de werkzaamheden aan de elektra, riolering, sanitair en klimaatinstallaties, zoals verwarming en airco. Er wordt dan omhoog gewerkt tot de bovenste verdieping. De laatste werkzaamheden die in het pand verricht worden zijn het leggen van de vloer, afhangen van de deuren en daarna de oplevingsschoonmaak.

Update werkzaamheden gebouw REC JK

In overleg met de beoogd aannemer heeft de UvA besloten enkele werkzaamheden aan REC JK die mogelijk geluidsoverlast geven uit te stellen. Deze werkzaamheden waren gepland voor komende zomer. Ze worden nu in een andere periode uitgevoerd. Gebouw REC JK wordt dan tijdelijk buiten gebruik gesteld (met uitzondering van opslag en bepaalde ICT-werkzaamheden). In overleg met de gebruikers wordt in die periode een tijdelijke vervangende flex-ruimte ingericht. Eind juli begint de aannemer met de werkzaamheden die gedaan kunnen worden terwijl het pand in gebruik blijft.

Werkzaamheden in de buitenruimte

Er worden de komende periode ook enkele werkzaamheden uitgevoerd rond REC JK en Plot V. Zo worden er extra parkeerplaatsen gerealiseerd op het parkeerterrein naast gebouw REC JK. Dit is o.a. nodig, omdat een deel van de huidige parkeerplekken tussen REC BC en Plot V tijdelijk verdwijnt. Ook wordt er tussen REC JK en Plot V een grondkabel aangebracht. Dit betekent dat gedurende enige tijd het fiets- en voetgangersverkeer omgeleid moet worden. Hiervoor worden borden en verkeersregelaars ingezet. 

Direct contact

Wanneer je vragen hebt over de werkzaamheden of graag persoonlijk contact wil, dan gaan wij daar graag op in. Je kunt direct contact opnemen met omgevingsmanager Simon de Roo. Hij is bereikbaar op 06 26 75 65 67 of per mail op omgevingsmanager-rec@uva.nl.