Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Er wordt hard gewerkt op het Amsterdam Science Park aan de bouwprojecten LAB42 en Matrix ONE. Hierbij een korte terugblik op de werkzaamheden van de afgelopen periode en wat er voor beide bouwprojecten de komende tijd op de planning staat.

De artist impressie van LAB42.

Werkzaamheden LAB42

Het is een drukte van jewelste in en om de bouwplaats van LAB42. De afgelopen tijd is er zichtbaar gewerkt aan de buitenkant en hebben de geveldelen hun plek gevonden. Vanaf deze week wordt er gestart met het demonteren van de hefsteigers, waarbij er begonnen wordt op de hoek met het 904 gebouw en de beachvolleybalvelden. Hiervoor moet de looproute tussen het 904 gebouw en LAB42 tijdelijk afgesloten worden. Voetgangers worden ter plaatse omgeleid. 

Ook wordt er buiten de hekken van de bouwplaats hard gewerkt aan het aanleggen van de wko-leidingen. De firma Siers is inmiddels aan het werk tussen het 904 gebouw en LAB42, en ter hoogte van de hoofdingang van Science Park 904. Deze werkzaamheden bestaan uit het afzetten van het werkterrein, het verwijderen van de huidige bestrating en het straatmeubilair, graafwerkzaamheden, het aanleggen van de leidingen en uiteindelijk het netjes dichtmaken en herstellen van de bestrating. De werkzaamheden worden in vijf fasen uitgevoerd, waardoor het 904 gebouw altijd bereikbaar blijft vanaf de kant van de fietsenstalling en restaurant Polder. Uiteraard worden eventuele omleidingsroutes met borden aangegeven en helpt een verkeersregelaar medewerkers en studenten de eerste periode met wennen aan de nieuwe situatie. Zoals het er nu uitziet worden de werkzaamheden aan de wko-leidingen maart 2022 afgerond.

In LAB42 wordt ook veel werk verricht. Op de bovenste verdiepingen wordt er gewerkt aan de fijne afbouw en is er gestart met het afwerken atrium, toiletgroepen, schilderwerk afhangen van deuren en monteren van de klimaatplafonds. Waardoor het gebouw binnen een gezicht krijgt! Deze week worden bovendien de transformatoren geplaatst. Dit alles om begin volgend jaar stroom en warmte in het gebouw te krijgen.
Voor LAB42 geldt het streven dat in het gebouw de ruwe afbouw gereed moet zijn en we voor de kerst de gevel wind en waterdicht willen hebben. 

Werkzaamheden Matrix ONE

Bij Matrix ONE wordt er gewerkt aan het aanbrengen van een warmte en koude bron voor de wko-installatie. Deze warmte-koudeopslag (wko) installatie speelt straks een belangrijke rol bij de verwarming en verkoeling van het nieuwe gebouw. Hiervoor moeten twee bronnen geboord worden, een warme en een koude. De warmte bron is inmiddels aangebracht en deze week start de firma Tjaden met het boren van de koude bron op de hoek LAB42 en de beachvolleybalvelden. Deze boorwerkzaamheden duren naar verwachting twee weken. De verwachting is dat de werkzaamheden aan de twee bronnen voor de kerst zijn afgerond. 

Verder gaat de bouw bij Matrix ONE voorspoedig door. De verwachting is voor de Kerst grotendeels wind- en waterdicht te zijn, wat inhoud dat het dak gereed is en de gevelpuien grotendeels gesloten zijn. Inmiddels is De Vries en Verburg gestart met het aanbrengen van de atriumkap. In het gebouw wordt gewerkt aan de installaties en zaken als het aanbrengen van brandwerende bekledingen en kalkzandsteen wanden. Voor de kerstvakantie worden ook de eerste zandcement dekvloeren aangebracht en gestart met de binnenwanden.  

Wanneer u vragen en/of opmerkingen over de bouwplaatsen, de voortgang van de werkzaamheden of overige zaken heeft, neem dan gerust contact op met omgevingsmanager: Simon de Roo via omgevingsmanager-asp@uva.nl.