Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Op 29 maart zijn graafwerkzaamheden gestart aan de noordzijde van gebouw BG5, in het open gedeelte van de boekensteeg. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd in het kader van grootschaliger funderingsonderzoek in het UK en omvatten het wegsteken van grond om de oude funderingen van de boekensteeg en BG5 te inspecteren. Dit is normaliter een handeling zonder veel overlast. Dit bericht is opgesteld omdat u momenteel waarschijnlijk wel overlast kunt ervaren.

Wijziging onderzoekslocatie in relatie tot geluidsoverlast

Wegens de hoeveelheid aan kabels, leidingen en oude funderingsresten op die betreffende graaflocatie was de fundering onbereikbaar voor inspectie en zijn de werkzaamheden op die locatie gestaakt. Om het onderzoek toch naar behoren uit te kunnen voeren worden die op een andere locatie opnieuw opgepakt. Als alternatief punt voor inspectie is de locatie nabij nooduitgang BG5 / poort OMHP in de Vendelstraat aangewezen.

Een vervelende bijkomstigheid op deze locatie blijkt de aanwezigheid te zijn van een betonnen plaat. Deze kan alleen machinaal verwijderd worden middels een pneumatische hamer, waarmee de plaat gebroken wordt. Dit geeft helaas geluidsoverlast, waarvoor ook ons welgemeende excuus dat wij dit niet eerder konden voorzien en melden. We gaan ervan uit dat deze werkzaamheden vandaag (30 maart) ook kunnen worden afgerond.