Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De UvA heeft besloten het ontwerp van het onderwijsgebouw REC V verder uit te werken met een nog te selecteren aannemer. Afhankelijk van de uitkomst van dit proces zal worden besloten of met deze aannemer ook een aannemingsovereenkomst wordt gesloten voor de bouw van REC V. Dit investeringsbesluit staat gepland voor het eerste kwartaal van 2021 en geeft het CvB de tijd om de komende periode te onderzoeken op welke wijze de coronacrisis doorwerkt in het onderwijs en in de behoefte aan onderwijsruimtes.

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, gelden op dit moment strenge beperkende maatregelen op de UvA-campussen. De UvA is, waar dat maar kan, overgegaan op online onderwijs. Die keuze geldt voor de periode waarin deze beperkende maatregelen van kracht zijn. Als het coronavirus is ingedamd zal het onderwijs op de campus weer worden hervat. Omdat de huidige ervaringen met online onderwijs inzichten kunnen opleveren voor het vinden van een ideale balans tussen onderwijs op de campus en onderwijs op afstand, kiest de UvA ervoor in deze situatie nog geen grote  investeringsverplichting aan te gaan voor de bouw van REC V. Er wordt wel een volgende stap gezet door met een aannemer het ontwerp van het gebouw verder uit te werken.

Het ontwerp voorziet in de bouw van een flexibel onderwijsgebouw met collegezalen voor groepen variërend van 300 tot 1000 personen. De faculteiten op de Roeterseilandcampus (Economie & Bedrijfskunde, Rechten en Maatschappij & Gedragswetenschappen) hebben daar behoefte aan omdat er te weinig grote onderwijsruimtes beschikbaar zijn. Er wordt nu uitgeweken naar zalen buiten de campus.

Bij de ontwikkeling van het ontwerp is de UvA niet over één nacht ijs gegaan. Het oorspronkelijke ontwerp werd door het CvB vorig jaar aangehouden omdat de bouwkosten te hoog werden bevonden. Er is vervolgens onderzoek gedaan naar een alternatief en goedkoper ontwerp. Vastgesteld is dat een soberder ontwerp een geringe kostenbesparing oplevert dat bovendien leidt tot substantieel kwaliteitsverlies. Voor het CvB was deze uitkomst aanleiding om in te stemmen met het oorspronkelijke ontwerp. Voor de totale kosten van de nieuwbouw is dekking in het Huisvestingsplan UvA.

De omgevingsvergunning voor de bouw van REC V op de Roeterseilandcampus is september 2019 afgegeven door de Gemeente Amsterdam. Met het selecteren van een aannemer zal naar verwachting in juni 2020 worden gestart.

Voor meer informatie of vragen stuur je mail naar huisvestingsontwikkeling@uva.nl.