Architectenbureau J. Van Stigt en MVSA Architects lichten op 17 oktober tijdens een kennismakingsbijeenkomst voor omwonenden, ondernemers en andere belangstellenden hun ontwerpopgave toe. Zij ontwerpen de nieuwe universiteitsbibliotheek, die op de Binnenstadscampus wordt gerealiseerd.

Binnenstad

De bijeenkomst bestaat uit twee delen. In het eerste deel zal André van Stigt namens Achitectenbureau J. van Stigt en Roberto Meijer van MVSA Architects kort de visie toelichten op de opdracht. De Tweede Chirurgische Kliniek en het Zusterhuis - twee Rijksmonumenten - worden omgebouwd tot een bibliotheek. In het tweede deel is er gelegenheid om vragen te stellen en uw mening te geven over hoe de UvA en architecten met de gebouwen zouden moeten omgaan.

De bijeenkomst vindt plaats in de VOC-zaal in het Oost-Indisch Huis, Kloveniersburgwal 48, van 20.00 tot 21.00 uur.

Uitnodiging bijeenkomst architecten universiteitsbibliotheek