De Amsterdamse stadscampussen kregen in oktober bezoek van de Curtin University van Perth. Andy Sharp, directeur van de huisvestingsorganisatie van de universiteit, bezocht de campussen om ideeën op te doen voor de nieuwbouw van de Australische universiteitscampus.

Davy Demmers en Andy Sharp

Kenniscluster

Sharp bezocht onder andere het Science Park, de Roeterseilandcampus en de Binnenstadscampus. Inspirerend vond hij onder meer de vele kennisuitwisselingsmogelijkheden op de Amsterdamse campussen. ‘Dit trekt studenten, wereldgerenommeerde onderzoekers en bedrijven aan, die zo met elkaar in aanraking komen. De campussen vormen op deze manier een kenniscluster dat onder meer de economie stimuleert. Jullie model willen we graag evenaren bij onze plannen voor ‘Greater Curtin’, onze Australische versie van het kenniscluster.’

Ambitieus ontwikkelplan Curtin

Andersom was Davy Demmers, adjunct-directeur van de afdeling HuisvestingsOntwikkeling van de UvA, onder de indruk van de gestructureerde en grootse opzet van de plannen van Curtin University. Voor de komende jaren heeft de Curtin University een ambitieus ontwikkelplan voor de universiteitscampus in Perth. In de volgende twintig jaar verwacht de West-Australische Universiteit dat het aantal studenten dat dagelijks op de campus aanwezig is, zal groeien van 30.000 naar 60.000.

Curtin University