Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

De Raad van State heeft op 4 juli j.l. uitspraak gedaan in de zaak van het beroep van de UvA over de bestemming van de plint in gebouw A.

De Raad van State heeft op 4 juli j.l. uitspraak gedaan in de zaak van het beroep van de UvA over de bestemming van de plint in gebouw A. Het beroep van de UvA is afgewezen. Daarmee is door de Raad van State het nieuwe bestemmingsplan Oostelijke Binnenstad voor dit plan-deel vastgesteld. Conform het renovatieplan van gebouw A komt het restaurant van de UvA in de plint (de begane grond) aan de Nieuwe Achtergracht. Zowel in het nieuwe als in het voorgaande bestemmingsplan is gebruik van deze ruimte als restaurant voor de UvA toegestaan (gebouw-gebonden horeca). Horeca in de zin van het commerciële café- en restaurantwezen (horeca 3/4) is binnen het bestemmingsplan op deze locatie niet toegestaan. Momenteel is de UvA in overleg met stadsdeel Centrum hierover. Onderzocht wordt welke procedures er doorlopen moeten worden om commerciële horeca in de plint toch toe te staan.

Achtergrond beroep

Het bestemmingsplan voor de Oostelijke Binnenstad is vastgesteld door de Stadsdeelraad op 28 september 2010. Dit plan laat echter geen commerciële horeca toe in de plint van gebouw A aan de Roetersstraat. In december 2010 heeft de UvA hierop beroep ingediend.
Het beroep betreft het mogelijk maken van commerciële horeca in bovengenoemd deel van gebouw A om naast UvA medewerkers en studenten tevens buurtbewoners en toeristen gebruik te laten maken van de horecagelegenheden. Naast de UvA hebben ook andere partijen een beroep ingediend op het bestemmingsplan. De beroepen zijn door de Raad van State op dinsdag 8 mei behandeld en op woensdag 4 juli is deze uitspraak gedaan.

Let op: dit bericht informeert uitsluitend over het beroep van de UvA. Voor de overige beroepen op het bestemmingsplan Oostelijke Binnenstad kunt u contact opnemen met stadsdeel Centrum