Zoals in Bouwflits 6 gemeld, zijn de gebouwen D (onderzoeks- en laboratoriumgebouw voor Faculteit Maatschappij- en Gedragswetenschappen) en I(CREA) opgeleverd en vindt momenteel de inhuizing plaats. De bouwactiviteiten in januari hebben voornamelijk betrekking op de gebouwen B en C.

Gebouw B/C

In de B Toren worden op verschillende verdiepingen constructieve sparingen aangebracht en de betonkolom gesloopt (dit gebeurt met een minikraan met sloophamer, geluidscherm wordt opgehangen). Op de tiende verdieping worden wandsparingen aangebracht voor de liftdeuren. Het laatste zaag- en hakwerk van de balkons aan de zijde van de Sarphatistraat wordt uitgevoerd en we gaan verder met de gevelmontage. De gevels worden gefaseerd gesloten (volgens de huidige planning is eind april het laatste gedeelte aan de zijde van de Sarphatistraat gesloten). Een gedeelte van de gevel van de B Toren heeft vorige jaar schade geleden als gevolg van brand. De gevelreiniging hiervan gebeurt deze maand.

Voor de overbouwing wordt aan beide zijdes van de Nieuwe Achtergracht heipalen aangebracht (schroefboormethode waardoor geluidsoverlast wordt beperkt). Voor het podium (nieuwe hoofdentree)vindt aanvoer en montage van staalconstructie plaats. Verder worden aan het podium nog wat sloop- en narooiwerkzaamheden uitgevoerd. Van gebouw C worden de laatste resten van de gevel gedemonteerd en vinden sloopwerkzaamheden aan de randen plaats.

Sprinklerput (binnenterrein tussen B en I)

Voor de sprinklerput moeten ook heiwerkzaamheden worden verricht. Aanvankelijk was de planning om deze werkzaamheden te laten plaatsvinden in december. Echter doordat enige vertraging is opgelopen bij het intrillen van de damwanden (obstakels in de grond) en het tijdelijk stil leggen van de bouwactiviteiten gedurende week 51 en week 1, is een nieuwe planning gemaakt. De verwachting is dat de werkzaamheden begin februari starten. Voor dit doel wordt een heistelling aangevoerd (verwachting is eind week 4).