Meld u aan voor een inleiding over en een rondleiding door het voormalige hoofdkantoor van de VOC in Amsterdam – door Lodewijk Wagenaar.

Detail Summary
Datum 9 november 2016
Tijd 10:00 - 11:00
Locatie Oost-Indisch Huis
X

In de voormalige vergaderzaal van de directie van de Amsterdamse ‘kamer’ van de VOC krijgt u een overzicht van het reilen en zeilen van de Verenigde Oost-Indische Compagnie, de machtige onderneming die in de 17de en 18de eeuw een groot aantal handelsvestigingen had in Azië. Een kleine 5000 schepen zijn ooit uitgevaren, met bij elkaar één miljoen matrozen, soldaten, ambachtslieden en bestuurders aan boord. De helft van al die mensen nam dienst in Amsterdam, en de meesten van hen zetten hun handtekening of kruisje in deze VOC-zaal. Na de inleiding voert Lodewijk Wagenaar u door het Bushuis en het Oost-Indisch Huis.

Lodewijk Wagenaar studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam (UvA), promoveerde in Leiden op een onderwerp uit de Nederlandse geschiedenis van Sri Lanka – vroeger Ceylon geheten – en was van 2000 tot 2010 als docent werkzaam op het Departement Geschiedenis (UvA). Tegenwoordig is hij als gelieerd onderzoeker aan de universiteit verbonden.

Er kunnen maximaal 25 mensen deelnemen aan de rondleiding. Via onderstaande link kunt u zich aanmelden.

Aanmelden

We verzamelen om 10.00 uur in de VOC-zaal in het Oost Indisch huis. Volg de bordjes of vraag aan de portier waar u heen moet.

Oost-Indisch Huis

Kloveniersburgwal 48
1012 CX Amsterdam

Vragen?

Heeft u vooraf vragen? Neemt u dan contact op met Thomas Vernooy, omgevingsmanager Binnenstadscampus, omgevingsmanager-binnenstad@uva.nl of 020 - 525 7724.