Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

UMC

Locatie AMC Meibergdreef

Het Academisch Medisch Centrum (AMC), onlangs met het VUmc samengegaan in het Amsterdam UMC,  is de medische campus van de UvA. Het AMC, gehuisvest in Stadsdeel Zuidoost richt zich zowel op (medisch) wetenschappelijk onderwijs, opleidingen en onderzoek als op patiëntenzorg. Het AMC wordt op het gebied van de academische geneeskunde gerekend tot de internationale top.

Midden in het werkveld

De campus biedt de opleidingen Geneeskunde en Medische Informatiekunde aan. Studenten zitten hier midden in het werkveld, tussen artsen, verpleegkundigen en patiënten. Vrijwel alle docenten zijn zelf ook arts en voeren geregeld wetenschappelijk onderzoek uit. Het AMC telt bijna 200 hoogleraren binnen allerlei medische disciplines. Jaarlijks promoveren er ruim 300 onderzoekers en verschijnen duizenden AMC-publicaties in (internationale) wetenschappelijke tijdschriften.

Samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam

Naast het AMC-pand bevindt zich de Amsterdam School of Health Professions van de Hogeschool van Amsterdam, van waaruit honderden studenten verpleegkundige stages lopen binnen het AMC. De faculteit Gezondheid van de Hogeschool van Amsterdam biedt in samenwerking met het AMC een voltijd en een duale verpleegkundige opleiding en paramedische opleidingen aan.

Gerenommeerde instellingen in het AMC

Naast de ziekenhuisafdelingen en facultaire afdelingen herbergt het tegenwoordige AMC het Nederlands Instituut voor Neurowetenschappen (een KNAW-instelling), de medische afdeling van het Koninklijk Instituut voor de Tropen en het Academisch Psychiatrisch Centrum. Op het terrein rond de hoofdgebouwen is het Spinoza Centre for Neuroimaging gevestigd. Er is een toenemend aantal ‘spin-offs’: kleine, uit het AMC voortgekomen onderzoeksbedrijven te vinden zoals Arthrogen, Sigma Screening, Forensic Technical Solutions en AIMM Therapeutics.

Campus tour Amsterdam UMC, locatie AMC
Campus tour Amsterdam UMC, locatie AMC
Campus tour Amsterdam UMC, locatie AMC

Neem een virtueel kijkje op de campus en bekijk o.a. het studentenplein, Collegezalen 1, 2 en 3, de Medische Bibliotheek, de Snijzaal, TBL-zaal en een lokaal in het Vaardighedencentrum.