Nieuwe studieplekken in REC A en B/C

4 juli 2017

In REC A en B/C komen na de zomer ca. 850 nieuwe studieplekken zonder PC in de zogenaamde ‘studielandschappen’ of ‘Learning Spaces’. De nieuwe studieplaatsen worden vanaf de start van het nieuwe collegejaar gefaseerd in gebruik genomen.

Alle studieplekken in REC A (begane grond en eerste verdieping) zijn nieuw. De eerste verdieping van REC B/C/D wordt opnieuw ingericht en er worden ongeveer 100 studieplaatsen in dat gebied toegevoegd. Alle nieuwe studieplaatsen worden gefaseerd in gebruik genomen.

Studenten betrokken bij ontwerp

Architecte Tanja Buijs-Vitkova van Aiscube heeft in samenspraak met studenten en medewerkers een ontwerp gemaakt voor de ruimtes. Het ontwerp voorziet in een diversiteit aan soorten studieplaatsen en typen meubilair. Zo komen er plekken om geconcentreerd te werken, maar ook om samen te werken in groepjes met schermen en whiteboards. Hierdoor ontstaat een divers aanbod aan studieplaatsen op de campus. De studieplaatsen worden ruim voorzien van stopcontacten.

Wil je alvast zien hoe het gaat worden? Bekijk onderstaande artist impressions van de architecte. Klik op het vierkantje en je ziet een slideshow met beelden.

REC A studieplekken 7

Artist impressions studielandschappen REC A en B/C

Door het toevoegen van deze studieplaatsen biedt de Bibliotheek ca. 1700 studieplaatsen op de Roeterseilandcampus. Daarnaast kunnen studenten gebruik maken van De Brug, een horecavoorziening in A en REC H en de studieplaatsen op de tweede en derde verdieping van REC B/C.

Voorbereidende werkzaamheden

Deze week start Facility Services UvA met werkzaamheden voor de nieuwe studielandschappen in REC B (zie hierover de mededeling). Excuses voor eventuele overlast.

Nu al op zoek naar een goede studieplek?

Gepubliceerd door  Bibliotheek van de UvA