Academische Boeken Club met econoom Willemijn van Dolen

Een samenwerking van de Illustere School en de Academische Club

20nov2018 17.30 - 18.45

Lezing

We heten u van harte welkom bij onze maandelijkse boekenclub. Deze keer interviewt Persis Bekkering Econoom Willemijn van Dolen.

De Academische Boekenclub

Bij de Academische BoekenClub (ABC) staat één boek centraal: het favoriete boek van een UvA-wetenschapper is het uitgangspunt. De avond wordt geleid door Persis Bekkering, afgestudeerd Literatuurwetenschap aan de UvA en journalist. Samen met een UvA-wetenschapper leidt zij een gepassioneerde avond over een boek. U ontvangt een aantal vragen en aandachtspunten over het boek, om tijdens het lezen in de gaten te houden. Tijdens de bijeenkomsten zal de ‘eigenaar’ van het boek een geinterviewd worden, wordt over het boek gesproken en gediscussieerd en komen vragen van deelnemers aan bod.

Boek niet (uit)gelezen?

Omdat we deze mooie avonden aan een groter publiek willen presenteren, en omdat we ook geïnteresseerden welkom heten die wellicht het boek niet helemaal uit hebben, behandelen we het boek plenair met veel mogelijkheid om vragen te stellen en te discussiëren.

Willemijn van Dolen

Op 20 november staat het favoriete boek van Econoom Willemijn van Dolen. Binnenkort volgt hier meer informatie over haarboek.

Over Persis Bekkering

Persis Bekkering studeerde Griekse en Latijnse taal en cultuur in Groningen en Literatuurwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is freelance kunstjournalist. Haar specialisaties zijn klassieke muziek en literatuur. Ze werkt voor diverse opdrachtgevers, zoals De Volkskrant en Elle.

Blijft u eten?

Na de lezing serveren wij, inmiddels traditioneel, een ‘clubschotel’ voor 15 euro.

Een heerlijke huisgemaakte schotel voor een vriendelijke prijs en de mogelijkheid op tijd te vertrekken. Leden ontvangen 15% korting

Programma 2 oktober

17:00 uur inloop
17:30 uur start Academische BoekenClub 
18:45 uur einde programma, gevolgd door diner en borrel 

Samenwerking

De Academische BoekenClub is een samenwerking tussen de Illustere School en de Amsterdamse Academische Club.

Amsterdamse Academische Club

  • Amsterdamse Academische Club (AAC)

    Oudezijds Achterburgwal 235 | 1012 DL Amsterdam
    +31 (0)20 525 1570

    Ga naar detailpagina

Gepubliceerd door  Amsterdamse Academische Club