Conversaties met mijn robot

Lezing door emeritus hoogleraar Cees Hamelink

13sep2018 17.00 - 18.45

Lezing

Graag nodigen we u uit voor een bijzondere avond met Cees Hamelink over intelligente robots.

Conversaties met mijn robot

“In mijn Franse huis werd een grasmaaier omgevormd tot intelligente gesprekspartner: Ari (kort voor Aristoteles) was de naam. Na enkele maanden zei mijn buurman/boer  Francois – wanneer de robot niet goed functioneerde- - niet  “het ding werkt niet” maar “Ari weigert werk”.
Als psycholoog werd ik steeds meer gefascineerd door de vraag hoe om te gaan met kunstmatige intelligentie die menselijke vormen aanneemt en waarop wij menselijke eigenschappen projecteren.
De intelligente robot is in aantocht and ik wil graag met u nadenken  over hoe te converseren met deze nieuwe gesprekspartner.”

Over Cees Hamelink

Cees Hamelink is emeritus hoogleraar Internationale Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam en emeritus hoogleraar Media, Religie en Cultuur aan de Vrije Universiteit. Hij is hoogleraar in managementinformatie en kennis aan de Universiteit van Aruba en hoogleraar human rights & global health aan het Athena Instituut van de VU.
In april gaf Hamelink zijn laatste college Communicatie aan de UvA. We zijn vereerd dat hij op 13 september een lezing geeft in de Academische Club.
Velen van u zullen Cees Hamelink kennen als de enthousiaste jazz liefhebber die de wekelijkse jazz avond op vrijdag in de club organiseert.

Blijft u eten?

Na de lezing serveren wij, inmiddels traditioneel, een ‘clubschotel’ voor 15 euro.
Een heerlijke huisgemaakte schotel voor een vriendelijke prijs en de mogelijkheid op tijd te vertrekken. Leden ontvangen 15% korting.

Programma donderdag 13 september

17:00 uur inloop
17.30 uur start bijeenkomst
18.45 uur einde
Aansluitend diner (optioneel)
Oudezijds Achterburgwal 235, Amsterdam.

Amsterdamse Academische Club

• Amsterdamse Academische Club (AAC)

Oudezijds Achterburgwal 235 | 1012 DL Amsterdam

Ga naar detailpagina