UvA campus genomineerd voor architectuurprijs

14 maart 2018

De Roeterseilandcampus is genomineerd voor de RIBA International Award 2018. De winnaar wordt gekozen uit wereldwijde inzendingen van architectenbureaus. Dit jaar nemen 62 bureaus uit 29 landen deel aan deze prestigieuze competitie.

In 2016 werd de RIBA International Prize toegekend aan Grafton Architects voor hun universiteitsgebouw UTEC (Universidad de Ingeniería y Tecnología) in Lima, Peru. De RIBA wordt georganiseerd door de Engelse vereniging van Architecten, vergelijkbaar met de Nederlandse NBA.

Presentatie en rondleiding

Donderdag 15 maart a.s. ontvangt de Universiteit van Amsterdam samen met het architectenbureau Allford Hall Monaghan Morris de Britse jury en wordt een presentatie en rondleiding op de campus gegeven. De winnaar van de internationale award wordt mei 2018 bekend gemaakt.

Prof. André Nollkaemper – decaan FdR:

"Gebouw A op Roeterseiland is een fantastisch gebouw. Het gebouw bevat moderne als klassieke elementen (zoals het een klassieke faculteit betaamt). Door zijn transparantie en het uitzicht op de stad maakt het de missie van de Amsterdam Law School, om verbinding te maken met de stad Amsterdam, zeer voelbaar. Het grote atrium met trap die alle verdiepingen verbindt geeft ruimte en zichtbaarheid aan alle disciplines van rechtsgeleerdheid en maakt het gebouw een integraal geheel – net als het recht."

De Brug Roeterseilandcampus

REC A