EN uva.nl

Deze week zijn het nieuwe SNE-lab en visualatielab in gebruik genomen op de eerste verdieping van Gebouw B. De labs, beide met een onderwijsfunctie, zijn verhuisd van hun vorige locatie in Gebouw C, waar nu weer kantoorruimte zal worden gecreëerd.

SNE-lab

Door de verhuizing bevindt het SNE-lab zich nu naast het onderwijslokaal voor de SNE (Security and Network Engineering) masteropleiding, dat al was gesitueerd in een B1-lokaal. Het lab wordt wordt door de masterstudenten gebruikt voor experimenten en is uitgerust met snelle netwerkverbindingen naar de SNE serverruimte. In het lab kunnen studenten onder andere de beveiliging van auto's ontleden, digitaal forensisch onderzoek doen op IOT (Internet of Things) devices of radio netwerken bouwen om de opschalings- en beveiligingsaspecten te onderzoeken.

Nieuwe studieplekken voor B1.24
Om te compenseren voor de studieplekken die zich voorheen in de ruimtes van de nieuwe labs bevonden, zijn er nieuwe studieplekken gerealiseerd in de hal voor B1.24.

Visualisatielab

In het visualisatielab (B1.24A/B) zijn faciliteiten beschikbaar voor studenten en onderzoekers die werken aan de visualisatie van wetenschappelijke data en interactieve virtuele omgevingen. Het lab zal gebruikt worden voor onderwijs- en onderzoeksprojecten, demonstraties en experimenten met de in het lab opgestelde visualisatieapparatuur, waaronder een Oculus Rift, HTC Vive, Microsoft Hololens en een aantal experimentele opstellingen. Dit lab zal tevens ingezet worden voor een onderwijsprogramma dat momenteel wordt ontwikkeld over Wetenschappelijke Visualisatie en Virtual Reality.

Meer weten over het visualisatielab? Neem dan contact op met Rob Belleman van het Computational Science Lab van het Instituut voor Informatica.