Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Publicatiedatum 26 juli 2017

PROJECTEN

Buitenruimte: Roetersstraat

Het trottoir aan de Roetersstraat is een week eerder opgeleverd. Na verwijdering van de silo wordt de hellingbaan afgemaakt.

Buitenruimte: Nieuwe Achtergracht

De tijdelijke fietsenstallingen op de pontons in de gracht worden de komende periode verwijderd en verplaatst naar de fietsenstalling onder gebouw A.  

Komend weekend wordt de trap naar de huidige ingang van gebouw B/C weggehaald en wordt het straatwerk ter plaatse aangeheeld. Vanaf 31 juli t/m 4 augustus vinden er werkzaamheden plaats aan het straatwerk, ter hoogte van de tijdelijke trap bij gebouw REC B/C. Het gaat hier om het weghalen van poeren en het aanhelen van straatwerk.

Gebouw A: Fietsenstalling

De fietsenrekken vanaf de pontons worden verplaatst naar de fietsenkelder onder gebouw REC A, via de onderdoorgang bij het van Tienhovengebouw. Daarnaast vindt er een levering plaats van nieuwe fietsenrekken. Gedurende twee weken zullen hier transportwerkzaamheden voor plaatsvinden, vanaf 2 augustus tussen 07.00 en 10.00 uur. Om e.e.a. in goede banen te leiden is er een verkeersregelaar ter plaatse.

Gebouw A: Inhuizing FdR en nazorg

In de week van 31 juli t/m 4 augustus (week 31) verhuist een drietal afdelingen naar gebouw REC A. Daarnaast verhuist ook de Juridische Bibliotheek naar het nieuwe gebouw. Dit zal de drukste verhuisweek zijn.

Met de verhuizing van de eerste afdelingen van de FdR start ook de nazorgfase voor de gebruiker. De nazorgformulieren voor het melden van problemen staan inmiddels online op verhuizingssite van de FdR (http://verhuizingfdr.uva.nl).

Gebouw A: Installatie AV-middelen

Momenteel worden de audiovisuele voorzieningen in de onderwijsruimtes geïnstalleerd. Hoewel de planning strak is, wordt verwacht dat alle audiovisuele voorzieningen op tijd klaar zijn voor de start van het nieuwe studiejaar.

Gebouw A: Cateringvoorzieningen

  • De ruimte voor het grand café wordt volgens planning op 28 juli beschikbaar gesteld voor gebruik. Het is op dit moment nog onduidelijk wanneer Cormet zal starten met de werkzaamheden voor de inrichting van het café. De onderhandelingen tussen FP&C en Cormet vinden op dit moment plaats.
  • De realisatie van de kiosk door Cormetin de centrale hal start op 14 augustus. Dit duurt ca. twee weken en is gereed bij de aanvang van de Intreeweek. 
  • De nieuwe koffieautomaten worden in de loop van augustus geleverd en geplaatst in de pantry’s op alle etages van REC A. Tot die tijd zijn er tijdelijke koffiemachines beschikbaar op de etages 10, 8, 6 en 4.

Gebouw A: Collegezaal A0.01

HO, aannemer en FS zijn hard aan het werk om gebouw REC A vóór de Intreeweek beschikbaar te kunnen stellen aan de faculteiten. Onzeker is nog of die planning wordt gehaald voor de grote collegezaal (A0.01). HO onderzoekt -in afstemming met BOL- alternatieve scenario’s, opdat tijdig een uitgewerkt ‘fall back’ scenario klaar ligt.

Gebouw B/C: Werkzaamheden rondom tijdelijke ingang

Op zaterdag 29 juli wordt de trap ter plaatse van de ingang van gebouw B/C verwijderd. Gebruikers van de gebouwen B/C kunnen dan vanaf maandag 31 juli hun gebouw betreden via de nieuwe centrale hal van REC A-B/C.

De tijdelijke pui in de gevel zal hierna worden dichtgezet. De gevel wordt daarna hersteld met gevelbeplating.

Gebouw H: Sluiting en verbouwing begane grond

Op 7 augustus wordt gestart met de upgrade van het restaurant en zitgedeelte op de begane grond, dit zal gereed zijn voor de start van het collegejaar. Hierover wordt gecommuniceerd op het UvA-web en op de informatieschermen.

PLANNING

Tijdlijn werkzaamheden

Startdatum

Locatie

Werkzaamheden/onderwerp

Einddatum

1 juni

A

Inrichting studielandschap

21 aug

v.a. 26 juni

J/K

Dakbedekking

Eind juli

30 juni

Zuidkade

Leggen rijplaten zuidkade t.b.v. transport inhuizing

25 aug

3 juli

Roetersstraat

Herinrichting trottoir Roetersstraat

21 juli

3 juli

A

Inrichting en verhuizing (FS)

28 aug

24 juli

A

Tijdelijke bewegwijzering aangebracht

n.n.b.

25 juli

A

Verhuizing FdR

28 aug

25 juli

E

Werkzaamheden aan nieuwe entree PPLE

25 aug

juli

E

Dakombouw toren 1

dec

28 juli

A

Casco oplevering ruimte t.b.v. grand café

28 juli

29 juli

A-B/C

Verwijderen tijdelijke trap buitenzijde

30 juli

31 juli

A-B/C

Gebouw B/C toegankelijk via nieuwe centrale hal

n.v.t.

v.a. 31 juli

B/C

Herstel schade cut-out gebouw C

N.t.b.

Aug

B/C

Herstel tijdelijke entree in gevel

Eind aug

3 aug

Nieuwe Achtergracht

Plaatsing drenkelingenladders

3 aug

7 aug

H

Upgrade restaurant

25 aug

14 aug

A

Inrichting kiosk door Cormet

25 aug

Augustus

Nieuwe Achtergracht/ REC A

Verplaatsen fietsenrekken van pontons naar fietsenkelder, levering nieuwe fietsenrekken

n.t.b.

Augustus

Valckenierstraat

Werkzaamheden op de hoek (ter hoogte van de fietsenstalling), de belijning parkeervakken en het verlagen van watermeterputten.

n.t.b.

Werktijden

In REC A vinden tot 18 augustus op werkdagen werkzaamheden plaats tussen 07.00 en 19.00 uur. Het gebouw is voor gebruikers toegankelijk tussen 08.00 en 18.00 uur. Na 18 augustus kan er gebruik worden gemaakt van de verlengde (reguliere) openingstijd tot 22.00 uur.

Voor REC B/C zijn de openingstijden in de zomer tot 20.00 uur, daarna gelden hier ook weer de reguliere openingstijden.

voortgang trottoir buitenruimte REC