EN uva.nl

Renovatie van gebouw REC P op de Roeterseiland campus

Gebouw REC P, gelegen aan de Plantage Muidergracht, wordt grondig gerenoveerd ten behoeve voor onderwijs, onderzoek en valorisatie.

Artist Impression buitenkant REC P

Het gebouw wordt flexibel van opzet om in de toekomst zonder ingrijpende verbouwingen te kunnen blijven voldoen aan wensen en eisen van toekomstige gebruikers. De ingang wordt verlegd voor een betere aansluiting op de campus en er komt een nieuwe indeling van de verdiepingen. Het gebouw wordt energieneutraal uitgevoerd. Op basis van leegstandsbeheer is het gebouw tijdelijk verhuurd aan 40 studenten en 20 startups. Begin 2019 wordt duidelijk wanneer de renovatie kan starten.

Na de verbouwing van REC P zal de bestuursstaf, nu nog gehuisvest in het Maagdenhuis, REC P betrekken totdat hun definitieve onderkomen in het Universiteitskwartier gereed is.