Huisvesting Kunstgeschiedenis en Algemene cultuurwetenschappen

Het pand aan het Turfdraagsterpad 15-17 is van het voorjaar van 2013 tot en met de zomer van 2015 gerenoveerd en biedt vanaf het collegejaar 2015- 2016 onderdak aan Kunstgeschiedenis en Algemene cultuurwetenschappen van de Faculteit der Geesteswetenschappen. 

X

Pand aan het Turfdraagsterpad

Ontwerp

Het ontwerp voor het pand aan het Turfdraagsterpad gaat terug naar de oorspronkelijke ontwerp van het gebouw uit 1916, door alle latere toevoegingen er af te halen en de gevel en structuur te herstellen. Uitgangspunt voor het ontwerp is dat ontmoeting op een natuurlijke wijze wordt gestimuleerd en studenten, medewerkers en bezoekers zich er prettig voelen. De centrale entree komt aan de kant van het Binnengasthuisterrein. 

Aannemer en architect

Friso Bouwgroep heeft de renovatie van het pand uitgevoerd.  Rappange & Partners Architecten is de architect van het gebouw.  

X

Zolder met de balkenstructuur weer zichtbaar

Voorzieningen

Het ontwerp omvat ca. 2.500 m2 vloeroppervlakte, onder ander voor ten minste 110 werkplekken en enkele onderwijsruimten. Op de begane grond komen de meest openbare ruimten, zoals de collegeruimtes, ruimte voor studieverenigingen, studieadvies en een centrale ontmoetingsruimte. 

Werkplekken

Op de twee verdiepingen komen werkplekken voor medewerkers, zowel eenpersoons- als meerpersoonskamers. In de gangen op deze verdiepingen komt een aantal kleine open ruimtes achter elkaar, als in een treincoupé, voor kleinschalig overleg, studie, koffie en kopieerapparaten. Op de zolderverdieping blijven alle originele spanten zichtbaar. Tussen de spanten komen werkplekken voor promovendi en flexdocenten en ander personeel dat niet of in tijdelijke dienst is.

X

Nieuwe ontmoetingsruimte

Gepubliceerd door  HuisvestingsOntwikkeling

22 september 2015